Ihana kevätaurinko paistaa ja ensimmäiset kevätuutuudet ovat jo tulleet puotiin.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ensimmäisenä 100 % puuvillalanka Sandnesin Mandarin Naturell. 50g kerässä on lankaa <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />130 metriä, puikkosuositus 3½ ja tiheys 22 silmukkaa. Langassa on yhdeksän toinen toistaan iloisempaa väriä ja kohtuullinen hinta. Puikoille olen saanut sen mallitilkun verran ja mun sormet tuntuu tykkäävän siitä kovasti. Puikoille pyrkii lapsen pusero kirkkaan vihreästä.

 

Viime kesänä rakastuin Hjertegarnin Blend Bamboo –lankaan. Kun yhtenä keskiviikkoaamuna sain siitä pikku teepaitani valmiiksi niin päätin, että mitään muuta en sit loppukesästä käytäkään! Lanka on ihanan pehmeää, 70% bambua, 30 % puuvillaa ja sopii mainiosti myös vauvaneuleisiin. Puikot 3-3½, tiheys 26 s ja kerässä on 50g/150m. Kevään uudet värit ovat upea suklaanruskea ja lila.

 

Toinen viime kesän suosikkilanka Sirdarin Just Bamboo on saanut pari uutta kivaa väriä. Toinen on vaalean vihreä ja toinen (apua mikä toi väri on?) harmaan lila tai lilan harmaa – joka tapauksessa tyylikäs väri. Sirdarin mukaan värit on ”Pretty Green” ja ”Lavender Leaf”.

 

Ensin oli se lampaanharmaa sukkalanka…sitten tuli värit…sitten itsestään raidoittuvat ja terveysvaikutteiset ja ties vallan mitä! Ja nyt sit mennään takapakkia lujaa. Nyt on muotia värjätä itse omat sukkalankansa ja sitä varten on nyt Zitronilta värjäykseen sopivaksi valmisteltu Trekking Undyed. Lanka on luonnonvalkoinen, 100 g vyyhdillä lankaa on 420 m. Koostumus on 75% villaa ja 25% polyamidia. Ensimmäiset vyyhdit on jo puodissa ja lisää tulossa. Ja ettei onnettomat koolauskokeeni pääsisi unohtumaan, niin tilasin tänään myös Kool Aideja, jotka on putiikissa varmaan jo loppuviikolla… Niitä tullee sen verran että riittää muidenkin kokeiluihin!

 

Pikkuisen paksummasta kesälangasta Pantinosta on hyllyssä vasta kolme väriä ja puikoillekaan se ei ole päässyt edes tilkun vertaa. Tuntu on miellyttävä ja värit myös. Lanka on puuvillan 60% ja akryylin sekoitus ja puikkosuositus on 4-5.

 

Palailen asiaan kun taas jotain uutta putkahtaa ovesta sisään!

 

t. kesät ja talvet villasukissa tassuttava Susu