Edit 1,5 tuntiä myöhemmin... Teksti ei unhottunu vaan tuli yhtäkkiä kauhia kiire rintsikkaostoksille! Tällaista niitten hankkiminen pitäis olla aina. Tiedoksi vaan Sesilellekin et vielä huomenna on Figuran tehtaanmyymälän myyntipäivät Turun Satamassa klo 10-20.30 (siellä siis myytiin uikkareita kans). Mä lähdin kotoa kymment yli kasi ja ehdin ja löysin hyvät. Rintsikkahankinta on sen verran kamalaa et jos hyvät löytää niin kannattaa ottaa samantien kahdet ja niin tein. Äiti hyppäsi mukaan makutuomariksi matkan varrelta ja myyjä palveli hienosti. Suunnilleen 7 minuuttia meni koko hommaan!

Mut täsä oli se syysjuttu nyt viimein:

Joku varmaan äimistelee et viikonloppu eikä yhtään kalajuttua… Syynä on se, että lauantaina oltiin viiskytvuotisjuhlissa ja sunnuntaiaamuna köröttelin Tampereelle kuulemaan ja näkemään mitä lankoja syksy tuo tullessaan. Hepuliahan moisessa tilaisuudessa pakkaa pukkaamaan… Pidin kuitenkin järjen päässäni ja poistuin tilaisuudesta Hervantaan "nukkumaan yön yli" ennen kuin tilaan kaupan täyteen lankoja, joista kukaan muu ei tykkä kuin minä itse (enkä itsekään enää syksyllä).

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jotain jäi reissulta reppuun ja niistä muutama sananen: Syksyn neulemuoti tulee olemaan väljää (hurraa) pitkää ja runsasta. Neuleissa on näyttäviä yksityiskohtia, kuten kauluksia, käänteitä, hapsuja. Palmikot ja pintaneuleet ovat in. Ekologisuus on edelleen kova sana ja ekovilloja on odotettavissa. Ekologisuus näkyy myös neuleissa siten, että värit ovat luonnonläheisiä. Viime talven tapaan harmaa on edelleen muodissa ja sen rinnalla voimakkaat violetit ja vahvat punaiset! Ai niin - sukkabuumi tulee jatkumaan ja erilaisia funktionaalisia sukkalankoja putkahtelee markkinoille pilvin pimein!

 

Tällaisia siis kuulin sunnuntaina Manseessa nääs. Katsotaan sitten joulun tienoolla pitikö paikkansa.

 

Viime syksynäkin puhuttiin, että harmaa on muotiväri. Sitä en kuitenkaan lankakaupassa pahemmin huomannut. Ainut harmaa lanka mitä on mennyt paljon on Janne-saapassukkalanka! Ja punainen on jokavuotinen talven kestosuosikki samoin kuin nuo violetit. Jos saan käsiini ”oikean” punaista ekovillaa puhumattakaan mustasta niin lupaan hankkia;-)

 

Ja vielä hassu juttu, jonka ehtii toteuttaa vielä kesäksi (muut paitsi mä, joka suunnittelin sitä joskus maaliskuun alussa):

 

VERKKOPAITA ON KESÄLLÄ MUST!