Tässä vuodenvaihteessa tuntuu olevan jonkinlainen yhteenvedon aika itse kullakin. Olen ihaillut hienoja kuvakollaaseja monissa blogeissa ja hämmästellyt grammantarkkoja langankulutustilastoja.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Itse en osaa kollaaseja tehdä – mun kuvista jotenkin kummallisesti tulee itsestään jonkun kokoisia eikä niitä saa vierekkäin siististi tai sitten ne on jotenkin vinksin ja vonksin… Ja onhan suurin osa tekeleistäni jo kertaalleen täällä joten en viitsi vaivata päätäni asialla koska neulominen on paljon hauskempaa!

 

Mun omatekoinen langankulutustilastoni kokoaminen alkoi heinäkuussa eli tulevat tiedot koskevat vaan puolta vuotta. Mulla on töissä muovikassi, johon nakkaan kaikkien kulutettujen lankojen vyötteet. Perjantaina lajittelin vyötteet ja tein laskelmat:

 

Kulutus: <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />9125 grammaa ja 24334 metriä.

 

Tilastoista puuttuu:

-          kaikki puolikkaat jäljelle jääneet kerät, koska niissä on vyötteet paikoillaan, jotta joskus tulevaisuudessa ne tunnistaisin.

-          suunnilleen 1 vyöte jokaisesta tilaustyöstä, koska sen laitan työn mukaan hoito-ohjeeksi.

-          kaikki ne vyötteet, jotka Karvinen on laittanut roskiin, tai jotka makaavat Karvisen auton lattialla tai sohvan alla tai mun tiskikaapissa

-          kaikki ne vyötteet jotka Tassu on tuhonnut

 

Summa summarum: Olen puolessa vuodessa tuhonnut suunnilleen kymmenen kiloa lankaa.

 

Hieno tilastoni toimii hyvänä henkilökuvana...monen muunkin asian (esim. neuleohjeiden noudattamisen) suhteen olen "jottain sinne päin" -persoona.

 

Tämän vuoden langantuhoaminen on jo aloitettu. Joululahjakeristä kaikki on jo mennyt (150 g viime vuoden tilastossa) ja pikkuisen sukkaakin on pukannut. Näistä myöhemmin lisää jahka sukka saa kärkikavennukset ja liivi kauluksen.

 

Ilman kuvaa ei tälläkään kertaa voi poistua – tänään aamiaispöydässä ihailimme tällaista näkymää:

 

2206034.jpg

 

2206035.jpg

 

Uudenvuodenlupaukset on samat ku viime vuonna (Karvisen oli pakko kettuilla asiasta oikein blogikommentilla). Joten olemme käyneet lenkillä jo kolme kertaa. Noita valoilmiöitä näkyi lenkillä ollessa jo korkealla olevan auringon molemmin puolin!

 

Ja lupaan neuloa tänä vuonna sormikkaat. Tää on ihan oikea haaste - vielä seitsemän vuotta takaperin en voinut ymmärtää miten joku voi tulla toimeen viiden puikon kanssa ja kutoa sukkaa...