Helteisen viikon päätteeksi lauantaina lastattiin ”laivaan” kässäkassi, kissa, aamulla värkätyt voileipäkakut ynnä muut kimpsut ja kampsut ja pöraytettiin mökiltä toiselle viettämään isän 75-vuotisia leppoisasti perheen kesken. Illansuussa grillattiin pihvejä ja ne nautiskeltiin veljen perheen tekemän perinteisen pottiksen kera. Illan vähän viilettyä lämmitettiin rantasauna ja uitiin ja saunottiin.

 

Isän periaatteena on et kerran kesässä pitää hypätä pää edellä mereen ja mikäs oli hypellessä kun vesi oli 18-asteista ja hän oli vielä alle 75… Äitikin suoritti kesän sukelluksen – aina yhtä hauska näky. Saunalle isä oli sitten viime visiitin nikkaroinut hienon juomatellinkin:

 

Äidin synttärit oli jo viikko sitten. Lahja tuli myöhässä, mutta toivottavasti oli mieleinen:

 

Kesäyön Hullutus 1. Huivi Bamboo&Pearls –langasta. Puikot nro 4 Knit Pro pyöröt, menekki 241g, mallineule jostain Marks&Kattensin ohjeesta. Tuo mallineule on huudellut puikoille jo pitkään. Tällä löin kaks kärpästä yhdellä iskulla eli tämä on kesäyönhullutushulluhuivivuosihuivieli KYH1 on myös HHV13.

 Sunnuntain aamutoimien jälkeen päivänsankari sai arkista puuhaa, mutta kalanperkuun jälkeen Tassulla oli juhla-ateria edessään. Kalaa riitti vielä kotiinvietäväksikin.

 

Hyvä juttu, sillä Tassu oli selvästi mustasukkainen, koska suvun uusin tulokas - 5 kk vanha Eve-tyttönen sai enemmän mummin huomiota kuin hän… Vaikka kyllä Tassukin osansa sai – nyt se kiukuttelee mulle, kun en suostu syöttämään sitä kädestä niin kuin Mummi ja Pappa.

 

Virallisten synttärikahvittelujen ajaksi sankari määrättiin pukeutumaan kauluspaitaan ja lahjakravattiin:

 

Kraka on Hullutusseiska. Virkattu Katian Linosta kakkosen koukulla ja neulottu 2,25 mm Knit Pro sukkiksilla. Aika hyvin onnistui kakspuoleinen kravattisolmu ilman peiliä. Mitä nyt solmun paikka on vähän niin ja näin... Kuvien ottamisen jälkeen sankari sai luvan luopua kravatistaan. Lankaa meni yhteensä 31 g (virkkaus 16 g ja loppu neulottua).

 Aloituksia tulee siihen tahtiin, ettei kaikista ole muistanut ottaa kuvaa. Torstaina aloitin tassutiskirätin Gjestalin Fönistä (kuva sit valmiista) ja perjantaina samasta langasta tiskikukkasen, joka valmistui lauantaina. Riepu jäi äidille mökkirätiksi kun sopii niin hyvin väreihin. Hullutuskymppi:

 

Puikot 3½, menekki 44g. Tosi kiva malli ja nopea tehdä. Näitä lisää!

 Iltapäivällä lähdettiin takaisin kotisaareen. Sääennusteet lupasivat aamuksi sadetta vaan 37%:n todennäköisyydellä. Moinen sadetodennäköisyys oli mielestämme olematon, joten vielä vietettiin yksi yö mökillä. Lauantaina yritettiin äidin kanssa yhdessä aloitella virkkaamaan Evelle kesähattua. Ohje ei oikein auennut, joten purin koko homman ja aloitin alusta:

 

Mä luulen et tästä tulee hattu. Aloitus nro 11. Huomaakste et mä olen vähän opetellut käyttämään koukkua? Ohjeen lukeminen vaan teettää tuskaa.

 Iltapissireissulla olin törmätä mäyrään ja supiin. Niillä ei selvästikään ollut kovin lämpimät välit. Hölmönä lähdin tappelupukarien perään ja kiljuin kauhuissani kun näytti siltä, että minäkin saan vihoista osani. Ei siinä ensimmäisenä tullut kamera mieleen. Me ollaan välillä kutsuttu Tassua lälläriks ja mammampojaks, mutta nyt tuntuu ihan hyvältä, että se on varovainen ja pakenee jopa viimekesäistä tyttöystäväänsä saunan lauteille piiloon.

 Aamulla ei tarvittu herätyskelloa. Varttia vaille kuusi kauhea jytinä herätti koko sakin. Ukkonen päätti hellejakson komeasti niin, että välillä koko talo tärisi. Se siitä sateen epätodennäköisyydestä… Kuivana kuitenkin päästiin kaupunkiin ja ajoissa töihinkin (ainakin minä).

 Hulluttelut jatkuu… tässä eilinen aloitus (KYH 12, päivän myöhässä):

 

Huivi tulossa. Tää on hys hys. Saan taas toimia koeneulojana!