Ihan ensin kiitän viimeaikaisten ja varsinkin edellisen postauksen kommenteista! Kommentit lämmittää aina mieltä ja tunnustan viime aikoina itse olleeni luvattoman laiska kirjoittamaan ja lukemaan blogeja puhumattakaan kommenteista. Siks tuntuu erityisen hienolta huomata, että täällä vielä joku vierailee. Ehkä ensi viikolla parannan tapani…
 
Äidin nuttu oli kuulemma korjauksen jälkeen vielä parempi. Taas pitää uskoa, että jos ohjeessa lukee et hihan pyöriölle kannattaa laittaa poimutuslanka niin se tarttis sit tehdä. Mä vaan laiskana ajattelin et menee se nyt ilmankin… Menihän se mut nätimpi tuli purkuhommien jälkeen.
 
Ja tosissaan Intsu – me olemme onnekkaita kun molemmat vanhempamme ovat vielä luonamme. Alkukeväällä oli lähellä tilanne, ettei näitäkään juhlia olisi pidetty. Ja Sude – jonkun verukkeen turvin ohimennen mittasin äidin rinnanympäryksen ennen nutun aloittamistawink
 
Eilen olikin isän vuoro täyttää vuosia. Keskellä viikkoa ei paljon juhlittu. Isä oli kuulemma leikannut jonkun nurmikon… Pappa on Tassun paras kalakaveri ja valitteli keväällä et sormet palelee verkkoja selvitellessä. Mul on sellainen olo, et isä ei juuri koskaan käytä mitään mun tekeleitäni mut aina mä vaan yritän keksiä silekin jotain itse tehtyä lahjaksi… Tällä kertaa taisi osua ja upota:

 
Verkonperkuukynsikkäät! Lanka: teetee Pallas, puikot 3mm Knit Pron 15 cm Symphonie Wood sukkapuikot, menekki 1 kerä aika tarkkaan. Kaksikymmentä pääteltävää langanpäätä kyllä teki hiukan tiukkaa, mut kun oli dead line et maanantaina pitää saada postiin et olisivat tiistaina perillä niin menihän se.

 
Ohjetta katselin Punokset Puikoille –kirjan lapaskynsikkäistä. Jotenkin mulle ei se ohje oikein auennut – jos olisin tehnyt ohjeen ja parhaan ymmärrykseni mukaan niin pikkurillin aukko olis tullu keskelle kämmentä! Joten sormiosiosta eteenpäin sävelsin sit omasta päästäni. Johtuikohan hämminiki siitä, että jätin sen lapasosan tekemättä? Joka tapauksessa isä soitti tänään ja kiitteli ja kuulosti ihan vilpittömältä (eikä siltä et äiti olis pakottanu sen soittamaan)! Kuulemma kaupan kynsikkäissä on liian pitkät sormiosat ja perkuuhommissa ne kastuu ja tähmääntyy ja sit palelee sormet entistä enemmän. Kiva kun kelpas. Onnea Isä!
 
Viime viikonloppuna oltiin taas mökillä saaressa. Lauantaina oli saamaton päivä. Verkon kanssa meni parituntinen eikä syötävänä saaliina ollut muuta kuin 1 kuha ja 3 ahventa. Roskalaaa sit sitäkin enemmän ja yks pikkuinen rapu. Koko päivä oli harmaa – satoi mut ei satanut. Minä tikuttelin kynsikkäitä mut Tassua ei yhtään haitannut kostea keli:
 
Tuolla kannon nokassa se istui vaanimassa ympäristöään ja välillä teki täsmäiskuja saallin kimppuun:
 
Tassun pitkä turkki pitäisi harjata joka ilta. Varsinkin saaressa ja kostealla ilmalla roskia ja pihkaa tarttuu turkkiin ja jos ei niitä heti ota pois niin seurauksena on ikäviä takkupalloja. Joskus yhteinen iltahetkemme on täynnä hellä yhdessäoloa kehräyksen säestyksellä, mut aina ei olla yhtä sopuisia:
 
Viime viikoilla puikot on olleet kovin hiljaisia. Villannen blogissa näin kivan näköisen huivin ja siihen piti tarttumani kun vielä ohjekin löytyi ihan Modasta. Kesken kaiken alkoi kauheesti sukatuttamaan, sillä samalla sivulla huivikuvan kanssa oli hauskat kääntövarsisukat. Malli 20 Moda 4/2011.
 
Lankana käytin Austerman Steppiä. Väriksi valitsin kesäisen iloisen Clolur Blocking –väreistä. Puikot nor 2½ Knit Pron 15 cm Symphonie Wood, menekki 81g.

Noo – varsi meni ohjeen mukaisesti mut sukkaosan tein vanhaan tuttuun tapaani. Sukista on varmaan yhtä monta mieltä kuin on tekijääkin ja mun mielestäni toi perinteinen vahvistettu kantapää vaan on paras. Ohjeessa tehtiin jotain lyhennettyjä kerroksia…
 
Viime päivinä on neulottu tosi vähän. Puodissa olen tehnyt perinteistä kesäinventaaria aamusta iltaan jo muutaman viikon. Nyt ollaan jo voiton puolella. Jos joku ihmettelee minne kaikki ”lankamainokset” ovat täältä blogistä hävinneet niin kerron et nykyään kiusaan niillä tuolla Facebookissa. Tiedoksi teille, joita lankamainokset kiinnostaa kerron, ettei sinne tarvitse olla itse kirjautunut nähdäkseen tarjoukset ja muut jutut The Lankakaupan sivuilla. Esimerkiksi klikkaamalla blogin sivupalkin Facebook-nappulaa tai Anjalinin webbisivujen ”Ajankohtaista” –nappulaa pääsee katsomaan mitä lankoja inventaari on kuuluisiin ongelmajäteastioihin saattanut. Tämänkin Stepin värivalikoima myydään syksyn uutuuksien alta pois kolme kerää kahdella kympillä! Houku houku houku…
 

Keväällä hurahdin lankatilausta tehdessäni taas kerran uuteen röyhelöön. Siinä oli muutama ihan yliveto-ominaisuus. Ensinnäkin se oli 100% puuvillaa! Yleensähän röyhelöt on 100% muovia. Ja lankaa voi neuloa seiskan puikoilla ihan sellaisenaan tai sitten ”avaamalla” kuten muutkin röyhelöt. Katian lehdestä löytyi ohje, jossa oli käytetty molempia tekniikoita:
 
Pikkutytön toppi. Koko n. 4 v. Ohjetta luin vuorotellen espanjaksi (jota en ymmärrä sanaakaan) ja englanniksi (josta ymmärrän vähän). Ja omasta päästäni sävelsin vielä noi helman röyhelöt. Mukavan tuntuista neulottavaa,vaikka käsialani ei anna arvoa langan kivalle pehmeydelle. Menekki tähän oli 109 g.  Lanka on 50g:n kerässä ja siinä on n.70 metriä.
 
Just nyt puikoilla ei ole mitään. Stressiä pukkaa päälle ja kylmä hiki otsalla pohdin mitä seuraavaks. Oliskohan sittenkin pitänyt osallistua KesäYön Hullutukseen? Perjantaista alkaen 9 päivää mökillä eikä siellä ole muuta kuin monta kiloa viime kesän kasvivärjättyjä. Niistä on suunnitelma olemassa… Hätäpäissäni heitän varmaan kilon jämäsukkalankoja matkaan mut joku oikeakin työ olis kiva olla vaikka tiedän et siellä tehdään vaan risuja ja betonia. Vinkkejä kaivataan!