Oltiinhan siellä mekin! Eli Turun kässämessuilla sunnuntaina äidin kanssa. Turun messut on mun mielestäni sopivan kokoiset ja parin vuoden tauon jälkeen oli taas kiva käydä sielläkin. Tampereella on aina niin paljon katsottavaa, että puoli hallia kuljettuaan sitä jotenkin turtuu ja kulkee vaan zombiena ympäriinsä… Lisäksi sunnuntaina messuilla oli mukavan väljää.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Yleensä messuilla menee rahaa, mutta tänä vuonna mä löysin 25 sukkapuikkoa eurolla ja äiti osti iltalaukun ja paperinarua valoryijyyn. Tai kalliksihan tuo reissu sit kuitenkin tuli kun Priiman Maria oli tuonut mukanaan myös tilaamani Norolangat mut nyt niitä taas on! Mut sitä ei lasketa, koska olisin ne tilannut puotiin joka tapauksessa.

 

Rikastuminen alkoi kun menimme antiikkimessujen puolelle. Ensiksi silmiini osui samanlainen Arabian kannu, jolla just ennen lähtöäni kastelin kukat. 180 euroa??!! Kääk – tästä lähtien mun kukat kuolee janoon entistäkin varmemmin. Eihän noin arvokasta kannua voi käyttä! Ei sitä ennenkään niin ahkerasti oo käytetty mut nyt en uskalla edes koskea! Pitää varmaan käydä ostamassa TL-Tukusta eurolla muovinen kastelukannu… Monta muutakin arvokasta ja tutun näköistä sattui silmiin ja moni mökilläkin oleva vanha astia sai ihan uuden arvostuksen. Enää en yhtään ihmettele sitä, kun mökkinaapuri (ja Tassun kummitäti) Hanna kauhistelee kun muuripohjalettuja pidetään nuotiolla lämpimänä Arabian kultareunaisella lautasella. Ei taideta pitää enää ens kesänä…

 

Hauskin löytö oli kuitenkin se kamala koriste-esine, jonka äiti kai oli piilottanut oman kirjahyllynsä viimeiseen nurkkaan. Se oli sellainen mopsi-pysti ja senkin hinta oli ainakin 150 euroa. Äiti heti alkoi suunnittelemaan kauppoja ahkeran neulojan ja kommentattorin MopsiENkarvan kanssa. Tosin luulen kyllä että hän pitää enemmän live-mopseista… Kyseinen pysti lienee jo aitiopaikalla äidin lasivitriinin etureunassaJ

 

Kässärintamalla on edelleen hiljaista. Virkkasin muutaman päivän ankarasti ja nyt on taas reikä sormessa. En kuitenkaan ota asiakkaita vastaan keskisormi ojossa, kuten Sesile uumoili… Valmiina on vaan yks sukka ja toista odotellaan. Huomenna taas pidetään tärpättipäivää…ja odotellaan LANKALAUANTAITA!