Blogikuvaaja on ostanut itselleen taas uuden lelun eli kameran. Minä tietysti teen kaikkeni, jotta uuden kameran toimintojen opetteluun olisi tarpeeksi aineistoa!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 1947875.jpg

Tämä ihanuus on nimeltään Bris. se on 50/50 villaa ja soijaa. 50g:n kerässä on <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />100 m ja puikkosuositus 5½-6. Sain ensimmäisen värin tästä löyhäkierteisestä, pehmeästä ja kohtuuhintaisesta ihanuudesta sormiini jo kesällä, mutta kun huomasin, että muita värejä saapi odotella, niin se unohtui jonnekin taka-alanurkkaan odottelemaan kavereita.

 

1953422.jpg

 

Clapotis on jo jonkun aikaa kutkutellut puikkosormiani ja tässä viimein törmäsin lankaan, joka ilmoitti haluavansa sellaiseksi. Suunnilleen viikko sitten tää huivi alkoi viimein edistyä, kun sain Jaanalta hyvän vinkin ja nypin kaikki inhottavat neulomisen estimet (lue: silmukkamerkit) pois puikoilta ja annoin puikkojen kilistä! Pitihän tätäkin purkaa, kun laskelmissani jokin juttu meni pieleen ja jouduin korkkaamaan viidennen kerän ihan muutaman metrin verran. Kenkuttaahan se kun lankaa jää melkein kokonainen kerä, joten purin lopun kavennuskerrokset ja jatkoin huivia vielä muutaman mallikerran pidemmäksi ennen kavennuksia. Lankaa jäi juuri sen verran, että tein mallitilkun, joka kävi äsken pyykkikoneessa pikkupöksyjen kanssa:

1953423.jpg

 

Eli tässä langassa on ihan aiheellisesti se kädenkuva pesupaljussa… Tilkku (nykyinen möykky) oli alkuun 12x15 cm. Positiivisesti ajatellen tämäkin lanka sopii mainiosti huovutettavaksJ

 

Pikkuisen on huono omatunto siitä, että Blogikissa piti tämän huivinpingotuksen takia toimittaa evakkoon Piikkiöön. Minä sentään kestän blogikuvaajaa  paremmin sen, että Tassulla on pakottava tarve yrittää kiivetä sälekaihtimia pitkin kohti kattoa kello neljä yöllä… Mut arvatkaas onko juhlan paikka kun saa ihan rauhassa kipata koko kässäpussin sisällön olkkarin lattialle pelkäämättä, että langat joutuvat parempiin suihin!

 

Toinen mulle uusi lanka on Freedon Spitrit. Putiikin hyllystä löytyy nää 4 väriä tästä 100 % villasta. Puikkosuositus on 4 ja lankaa 50g:n kerässä on 120 m. Omasta mielestäni tää on ihan kivan näköinen lanka, vaikka eräs Mopsien Kanssa Neulova Henkilö luonnehtikin tätä jauhelihan näköiseksi… Tämä on vasta neljän kerroksen ajan ollut puikoilla; työn alla on Suuren Käsityölehden barettimalli jonka SAA toteuttaa perinteisillä pitkillä 3½ ja 4 metallisilla puikoilla. NAM!

 

1947869.jpg

 

Vielä yksi testilaukaus uudella kameralla eli paljon kaivattua yksiväristä OHUTTA sukkalankaa. Katian lanka on 50g: kerässä ja lankaa on 200 m. Tästä joku innokas pitsiaddikti tekee ihania sukkia pukinkonttiin. Langan koostumus on 70/30 villa/polyamidi ja ainakin kerässä se tuntuu niin suloisen pehmeältä, että kävis varmaan huiveihin ja vaiks vauvaneuleisiin…

 

1947862.jpg

 

En edes kehtaa kertoa, mitä puikoilla on seuraavan tunnin ajan kun tyhjennän aivojani sohvalla BB:n seurassa… Mut ihan totta – syynä on aikapula ja palelevat varpaat. Kyl tääkin julkiseksi varmaan piakkoin tulee, sillä enhän mä koskaan saa pidettyä suutani kiinni noloista jutuista!