Taas on keksitty villitys, joka ei meikäläiseen kolahda sit yhtään tipantippaa mitenkään. Jostain kamalan paksusta langantapaisesta virkataan joka puolella mattoa ja kulhoa ja ties vallan mitä. Kun en tykkää paksujen lankojen neulomisesta ENKÄ virkkaamisesta niin…ei oo mun juttu.
 
Pari viikkoa sitten loman alkaessa perjantai-iltana Karvis kysyi et ”Miks sä kidutat ittees virkkamalla?”. Aika fiksu kysymys tosissaan. Ja aika fiksua et se erottaa virkkaamisen neulomisesta! Lopetin yrityksen virkata moppilankaa siihen paikkaan!
 
Lomalla neuloin huivia, jonka lanka loppui kesken (loppui muuten taas eikä se vieläkään oo valmis). Neuloin myös uutta mökkivillapaitaani, joka julkaistaan ensi vuonna. Tai sit seuraavana. Tai sit ei koskaan. Viimeisenä lomapäivänä sit tuli sellanen olo et kai sitä ny jotain pitää saada valmiiks. Tiskirätti on helppo ja nopea:

 
Lanka: Blend Bamboo, puikot 3 mm ja menekki kaikki 14 g. Tykkään virkata hantaakin tuohon keskelle.
 
No sit tul mieleen se pahuksen moppilanka, jonka otin lomavirkkaukseksi. Ku se virkkaus ny on niin muotii. Et josko sitä voiskin neuloa! Tiskirätin ohjeella sit pistelin menemään. Jo alkumetreillä huomasin et uutta vessan mattoa tästä ei tuu mut purkamaan ei ryhdytä. Ensiajatus oli ison paistinpannun pannunalunen, mutta ihan hyvä käyttötarkoitus löytyi Tassun ruokakuppien alta:


 
Katsokaa miten paljon ahvenfilettä! Kerrankin sai syödä vatsan täyteen. Tassu lähettää lämpimät kiitokset Idalle ja myös kaikille viime kirjoitusta kommentoineille. Varsinkin kaikille tytöille.

 
Siis puikot 6mm ja menekki teeteen paksua moppilanakaa 206g.
 
Aina vaan se moppilangan virkkaus kutkutteli. Ja tarve uuteen vessan mattoon. Uudella innolla ja uudella koukulla aloitin. Ohje oli Kauneimmat Käsityöt –lehdestä Asteri-matto.
 
Loppujen lopuksi virkkaaminen tuntui ihan mukavalta ja työ edistyi sutjakkaan. Joskin valmis matto näytti enemmän suurelta saavilta. Innoissani olin lukenut ohjetta ”vähän nopeasti”. Edellisestä yritelmästä tuli kissankupin alunen ja tästä meinas tulla kissan riippumatto… Tuskin se olis Tassulle kelvannut, joten purkuun meni puoli mattoa. Mut lopputulos on kyllä ihan hieno ja juuri oikean kokoinen:


 
Ovensuustä pöntölle ja toinen reuna Tassuvessan ovelle. Täydellinen siis!


 
Virkkukoukku oli nro 6 ja menekki paksua moppilankaa 1461g. Moppilangassa on sekin kiva ominaisuus, että se on siististi  kilon (=n.400m) rullassa eikä sotkuisella vyyhdillä. Jos joku muukin innostuu, niin puodistani saa moppilankaa tilaamalla. Toimitusaika on suunnilleen viikko.
 
Tassun kaupunkiinpaluuta on lohduttanut ahvenien lisäksi uusi tosi kiva lelu, jonka Idan poika on tehnyt:


 
Meillä on iltaisin leikitty ja kivaa on ollut. Tassu kiittää!


 
Minäpä unohdan virkkaukset hetkeksi ja keskityn tutustumaan syksyn uusiin lankoihin. Niitä riittää joka lähtöön!