On sitä sit kuitenkin vähän neulottu. Salaa.
 
Lanka: Marks&Kattens Trio (50% viskoosi, 48% puuvilla, 50g=115m, 4,40 eur/kerä)
Puikot: 3½ ja 4 mm perinteiset Prymin pitkät metallipuikot
Menekki: 387 g. Nauhalanka. Tykkäsin.
 
Näin tämän mallin livenä tukkuliikkeessä tammikuun lopulla ja se näytti ihan meidän äidin näköiseltä…
 
Minä, joka saan näppylöitä epätäsmällisistä ja peräti virheitä vilisevistä ohjeista ja virheitä huomatessani raivoan, kiroan ja lähetän epäasiallisia kiukkuisia palautteita ohjeiden tekijöille/toimittajille, voin kerrankin kehua! Tässä ei ollut mitään tulkinnanvaraista tai epätäsmällistä. Kaikki silmukkaluvutkin täsmäs ja esim. nappilistojen silmukoiden poimiminen meni ihan nappiin ohjeen mukaisesti. Reuna ei kiristä eikä lerpu. Jos jossain on joku vika niin se johtuu vaan puikkojen heiluttelijasta.
 
Äidin 75-vee synttäreitä vietettiin viikonloppuna perhepiirissä Atussa. Meillä oli viime tarkoitus lähteä sinne veneellä ja viime viikko menikin paattia puleeraten. Torstaina saatiin vene vesille, mutta perjantaina sade/tuuliennusteet muuttivat suunnitelmat. Kissa ja kassit pakattiinkin lauantaina autoon… Ja hyvä niin – vaikka mökkihöperyys onkin pahanlaatuinen sukuvika niin venehöperöksi must ei kyl oo!
 
Perillä meitä odotteli äiti, isä, lämmin sauna ja kalakeitto (ja Tassulle ahvenia). Päivätorkkujen jälkeen lähdettiin alakertaan veljeni perheen mökille. Siellä vietettiin mukavaa iltaa muisteloiden, herkullisten grillipihvien, kälyn makoisan perunasalaatin ja viinien kera. Toivottavasti äidillä oli mukava synttäriaatto. Meillä muilla ainakin olilaugh Välillä naurettiin vedet silmissä ja massumakkarat kipeinä.
 
Aamun keli oli yhtä ankea kuin lauantaina. Isän keittämän aamupuuron ja päiväkävelyn jälkeen juhlat jatkuivat synttärikaffeilla veljentytön makoisan mustikkatäytekakun ja voileipäkakkujen kera. Tassun elämä oli koko viikonlopun ajan pelkkää juhlaa:

Saatiin vielä kotiinkin monta Pappan tekemää kalapakettia. Niillä on hyvä lahjoa kattia aina turkkihuoltosession jälkeen… Mut taas menee pari päivää ennen kuin se suostuu taas  syömään kupistaan.

 
Nuttu oli sopiva ja toivottavasti mieleinen. Äsken kyllä irrotin hihat ja ompelin takaisin paikoilleen… Nyt ne istuu täydellisesti (omasta mielestäni). Toivottavasti äitikin tykkää.
 
Onnea Äiti!