Eskari-ikäisen lankapuodin synttäribileistä tuli sittenkin kunnon lastenjuhlat, vaikka saippuakuplat unohtuikin kotiin eikä tarjolla ollut tikkareita. Syynä oli nää hassut Kool Aidit, jotka parahiksi tulivat torstaiaamuna… Hirveällä hässäkällä piti tietysti alkaa niitä yötämyöten kokeilemaan. Tunnetusti mulla ei ole tapana lukea ohjeita, ennen kuin on pakko – paljon hauskempaa on oppia kantapään kautta ja vasta viimeisessä hädässä hakea ohjeita netistä… Silloin tällöin olisi fiksumpaa tehdä asioita päinvastoin… Ja olihan Jossu kokeillut koolausta aikaisemminkin.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kaikissa kokeissa oli puolikas vyyhti Kamenaa eli <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />50 g 100% villaa. 4 ensimmäistä oli luonnonvalkoista ja kaksi viimeistä oli vaalean harmaata.

 

1321631.jpg

 

Kuvassa näyte nro 1 on oikeassa reunassa. Näyte seiska on keltainen Maijanjämä, joka löytyi parvekkeen jämälankavarastosta ja mätättiin saaviin, kun väriä näytti lilluvan vadin pohjalla ylen määrin.

 

  1. Värit: Berry Blue ja Black Cherry. Vettä oli ½ litraa/väri

  2. Värit: Lemon Lime ja Slammin Strawberry Kiwi. Vettä 4 dl/väri
  3. Värit: Lemonade ja Soaring Strawberry Lemonade. Vettä 3 dl/väri
  4. Värit: Mango, Grape, Tropical Punch. Vettä 2,5 dl/väri

  5. Värit: Pina Pineapple, Strawberry, Pink Lemonade. Vettä 2,5 dl/väri
  6. Värit: Orange, Jamaica, Cherry. Vettä 2,5 dl/väri

 

Mitä opin?

 

Ensiksi ajatellen en yhtikäs mitään. Kolme vyyhtiä kamalanvärisiä lankoja oli kokeiden tulos… Ja aikakaan heti ei innosta neuloa noista koelangoista mitään. Ehkä jotakin kuitenkin jäi reppuun tästäkin hassutuksesta. Tärkeintä se, että homma oli hirmuisen hauskaa! Seuraavat kommentit on ”musta tuntuu” –juttuja ja vinkkejä otetaan vastaan ilomielin!

 

·        Hempeitä vauvavärejä saa aikaiseksi, jos väriliuos on laimea eli vettä on paljon

·        Vyyhdit saa kastua ajan kanssa, silloin väri ottaa kiinni paremmin

·        Valkoinen lanka värjäytyy kirkkaammaksi, harmaan langan värjäystulos oli (omasta mielestäni) kauniimpi – luonnollisempi väri

·        Jos jostain syystä on ostanut jotain ihan kamalan väristä lankaa niin langan voi uudistaa koolaamalla ja se voi saada uuden elämän. Kuvassa toinen vasemmalta oli se Maijanjämä, joka omasta mielestäni on tosi kaunista

·        Puuvillalanka ei ottanut väriä juuri ollenkaan (kuvassa vasemmanpuoleinen)

 

Mut niin hauskaa hommaa tämä oli, että kokeet jatkuvat. Haaveissa on itsevärjätyistä langoista neulottu Revontuli…

 

Ja kokeet jatkuvat...näistäkin kokeista jäi jäljelle väriliemiä, joista osa on jo käytetty ja osaa odottaa jatkoa parvekkeella... Eli palataan asiaan!