Kesäaika kaupassa alkaa ja sen innoittamana syntyi tämä:

 

1602287.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Malli 20 Moda 3/2008

Lanka: Merssi

Koukku: 2½

 

Eihän kukaan enää muista sitä, että muutama viikko sitten taisin vannoa, etten koskaan milloinkaan enää virkkaa…eihän? Tuo nyt vaan oli niin kesäisen näköinen, että se vaan pakotti nappaamaan hyllystä kerän Merssiä ja koukun. Ohjeeseen tekisin sen verran korjausta, että pyytäisin virkkaamaan aloitusketjuksi LÖYHÄSTI 120s (tai vaihtoehtoisesti puolta numeroa suuremmalla kokulla). Tämä kesäpipo kiristää reunasta ainakin minun isoa päätäni. Eikä tässä vielä kaikki: 100g:n kerässä on yli puolet jäljellä, joten aloitin heti toisen samanlaisen mainitulla korjauksella!

 

Myös oma kesäneuleeni Blend Bamboosta on jo hyvällä alulla:

 

1602286.jpg

 

 

Olen herkutellut ajatuksella tästä mallineuleesta jo alkukeväästä asti ja nyt se on viimein puikoilla! Lanka on namia neuloa, mutta ähellettyäni pari mallikertaa pitsiä meinasin purkaa koko roskan ja unohtaa tämän vuoden kesäneuleen kokonaan. Villalangalla 4 oikein yhteen etu- tai takareunasta olisi ollut pala kakkua, mutta tällä bambun ja puuvillan sekoitteella varsinaista taistelua! Ensin pitää tunkea puikko kaikkien neljän venymättömän silmukan läpi ja vetää ne langalla yhteen. Seuraavaksi huomaat, että joku neljästä ei olekaan kyydissä, vaan juoksee iloisesti karkuun. Tai sitten olet onnistunut ronkkimaan puikolle vaan muutaman säikeen lankaa… En antanut periksi vaan totesin, että tähän pitää olla ratkaisu. Löytyihän se. Hidastahan tämä on, muttei nosta verenpainetta alkuunkaan kuten alkuperäinen taistelu:

 

4 oikein yhteen puuvillantyyppisellä langalla Susun tapaan:

 

Neulo 1 s oikein ja siirrä se takaisin vasemmalle puikolle. Nosta sitten kolme seuraavaa silmukkaa neulotun yli ja siirrä silmukka oikealle puikolle.

 

4 oikein yhteen takareunoistaan Susun tapaan:

 

Nosta 3 silmukkaa neulomatta oikeanpuoleiselle puikolle (yksitellen). Neulo 1 s oikein ja nosta neulomattomat silmukat sen yli.

 

Neulottuani joku <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />15 cm huomasin, että toinen puikoista oli 3 ja toinen 2½… Eipä haittaa. Tää on nyt MULLE ja jos jotakuta kiinnostaa tutkia miten epätasaista sileä neule meikäläisen pyrstön päällä on niin siitä vaan. En pura! Jatkan vaan kahdella kolmosella…

 

Kesäaika meidän puodissa tarkoittaa käytännössä sitä, että ovet pidetään kiinni lauantaisin kesä-, heinä- ja elokuussa. Huomenna on viimeinen lauantaityöpäivä ja sen jälkeen saa aloittaa viikonlopun kuten yleensä muutkin ihmiset jo perjantai-iltana! Ruhtinaallista! Mennään mökille jo perjantaina ja takaisin voi tulla vasta maanantaiaamuna jos siltä tuntuu! Kaiken lisäksi aion pistää elämän risaiseksi ja pitää kesän aikana kokonaista kaksi viikkoa lomaakin. Eka viikko on Juhannusta ennen ja toinen elokuun alussa.