Tällä viikolla on valmistunut vain ihan pikkuinen käsityö ja sen siivellä toinenkin:

 

1596407.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Punaiset helmirannekkeet ovat tilaus ja siniset ovat pyörineet puodin hyllyillä jo pari vuotta. Mulla on tapana roikottaa keskeneräisiä töitä putiikissa välillä ihan tarkoituksellakin. Joitain asioita on hyvä saada kokeilla itse, ennen kuin menee kotiin lankojen, puikkojen ja ohjeen kanssa. Helmirannekkeissa konstikasta voi olla helmien pujottaminen lankaan ja helmien siirtäminen oikeaan kohtaan neuleessa. Salomonin solmuja lojuu keskeneräisenä sen vuoksi, että alun perin mulla itselläni oli vaikeuksia ohjeen tulkitsemisessa (kiitos Tuomi kun autoit mut alkuun silloin kauan sitten). Varrasvirkkaus on myös simppeli juttu, mutta sitäkin voi olla ihan hauskaa nähdä ja kokeilla livenä. Siinähän lopputulos on ihan näyttävä ja tekniikka helpompi kuin osaisi kuvitellakaan!

 

Rannekkeet ei nyt ihan kesäiseltä tunnu, mutta ne on tosi toimivat! Jos on vähän viluinen ja pukee helmirannekkeet, niin kohta on taas lämmin. Tekniikka on kuulemani mukaan norjalaista perinnekäsityötä. Lankana Lanett ja puikot 1,5. Kesäkäsityöksi rannekeet on kivat, kun ne menee pieneen tilaan ja niitä voi tehdä vaikkapa joululahjoiksi pikkuhiljaa. Talvella niitä voi käyttää vaikkapa bleiserin kanssa "rannekoruna".

 

Sain eilen kivan sähköpostin, jossa oli muutama kuva muistoksi koko talven virkkausurakasta:

 

1596412.jpg

 

Hienoon paikkaan ovat kampelat päässeet!

 

Nyt taas Kampelavalssi laulattaa ja minä, joka vannoin etten ikinä enää virkkaa, olen jo aloittanut oman verkkopaitani (jota Karvis tituleerasi rantapalloksi) ja suunnittelen kesähattua…

 

Kampelavalssin viimeiset sanat ovat: "Sitten käyn popsiman!"