Ylläripylläri – mun pyykkikone ei oo hajonnu vaikka melkein kaikki muut laitteet on. Siispä parin viime viikon aikana olen neulonut ja huovuttanut:


 
Pirtin Kehräämön suomalaisten lampaiden villoista valmistetut langat ovat saaneet uutta muotoa.
Aloittelin hahtuvalla. Mulla on ollut kauhea pelko hahtuvaa kohtaan. Kuvittelin sen katkeavan tuosta vaan ja neulomisen olevan lähestulkoon mahdotonta. Onneksi kokeilin. Katkeilihan se välillä, varsinkin kun Herra Hassu Tassu Kissanen tykkäsi hahtuvasta kovin. Mut helppoahan oli liittää langanpäät taas yhteen ja jatkaa tikuttelua. Ensi töikseni kokeilin lapasia. Kuutosen sukkapuikoilla 10 silmukkaa puikolla.

 
Menekki kokoon M oli 80g. Hahtuva huopuu tosi kauniisti.Jatkoin hahtuvalangalla. Pipoa pukkasi kasin pyöröpuikoilla:

Kiva tuli tästäkin. Onneton pyykkikoneeni on sen verran hellävarainen käsittelyssään, että käytin konetta ensin neljässä kympissä ja toisen kerran kuudessa kympissä.


Menekki 117 g

Tossujen ohjetta ei suoraan ollut, joten aloitin korvakuulolta 12 silmukkaa kutosen puikoilla ja tein perussukan mallilla.

Kärkikavennukset aloitin kun peukkuvarvaskin oli mennyt piiloon ja ihan sopivan kokoinen omaan tassuun tästäkin tuli. menekki 102g.

Nyt olen antanut pyykkikoneparan pari päivää huilata. ettei sekin hermostuisi  ja hajoaisi!

Mökkikausi alkaa päättyä. Huomenna taas mennään katsomaan sielunmaisemaa, joka pari viikkoa sitten näytti tältä:


 
Auringonlaskua ei enää meidän rantaan näy… Syksy on täällä.

Siis Pirtin villoja on nyt saatavilla Anjalinlta! On kaks- ja kolmesäikeistä karstavillaa, hahtuvaa, hahtuvalankaa ja kampavillaa. kaikki aitoja suomalaisen lampaan villoja!