Monta vuotta sitten sain entiseltä pomoltani tilauksen: Pitäis tehdä päähine, jonka sisällä paplarikampaus ei mene lyttyyn. Yritin kai tehdä jonkinmoisen baskerin. Siihen aikaan baskerit ei olleet muodissa eikä ohjeita ollut joka lehdessä, joten piti säveltää. Lopputulos oli karmea – jonkun sorttinen baskerin ja myssyn sekoitus eli myskeri! En pitänyt tekelettäni minään käsityöliikkeen omistajan taidonnäytteenä, mutta tilaaja oli tyytyväinen. Vielä muutama vuosi sitten asuimme lähekkäin ja joka kerta kun näin rouvan myskereineen lenkkeilemässä lähistöllä niin teki mieli mennä piiloon ettei kukaan vaan yhdistä mua ja sitä kamalaa pääkappaletta… Pari viikkoa sitten sain puhelun et pitäis sellainen samanlainen saada toinen. Voi itku! Mulla ei ollut muuta muistikuvaa kun et se oli valkoinen ja siinä oli palmikoita ja et se oli kamalan näköinen… Sähköpostilla sain kuvan alkuperäisestä ja sen perusteella tällä viikolla on sit tehty kaksikin myskeriä. Eka oli kaikesta huolimatta liian pieni…

Tää oli se eka. Sunnuntaina neurettiin kippurassa tätä valopäätä.

 

Myskeri 1: 100g Jannea, puikot 3½ ja 4.

Myskeri 2: 113 g Jannea, puikot 4

 

Ettei vaan unohtuisi niin Pompulakeeppi nro kymppi on viimein valmis! Lankaa meni 155 g tällä kertaa. Nyt saa jo riittää… Paitsi jos joku tilaa niin ei sitä nyt voi kieltäytyäkään.

 

Ja viimeinen pompulapinnistys oli tää huivi 137 g:

 

 

 

Oltiin äidin kanssa tiistai-iltana Jo Jo Teatterissa katsomassa Lukkosulaa ja Lumpeenkukkia. Äidillä oli tämän postauksen lila pompula harteillaan ja hän keräsi katseita! Kukaan ei kiinnittänyt huomiota mun huiviini… Toisaalta - pienen ja siron äidin päällä mikä tahansa riepu näyttää hyvältä joten turhaa mun on ylpeillä tekeleistäni... Esitys oli odotetun hauska, mutta parhaat kikatukset syntyivät kuitenkin omista tahattomista kommellukisistamme. Mitähän hassua meille tapahtuu sunnuntaina Turun Kässämessuilla!

 

Saumasukista jääneestä Crofter DK:sta tikuttelin ranteenlämmittimet Modan ohjeen mukaan. Menekki 32 g, puikot 3½ ja 4. On tuo sitten riittoisaa lankaa – 100 g pitkävartisiin lasten sukkiin JA ranteenlämppäreihin ja lankaa on vieläkin jäljellä!

 

Huiviprojekti on edistynyt kaksi kerrosta. Seuraavana vuorossa on yhden asiakkaan työn viimeistely ja pari akuuttia korjausta, joten kässäosasto taitaa olla aika hiljainen pari päivää…

 

Viikonloppua!