HEI TÄNNE SAA KUVIA!

Tää juttu on ihan vanha. Kirjoitettu kuukaus sitten 4.7. mut julkaisen sen nyt ku voin. Lisää kässyjä ja lomakuulumisia kerron ihan lähipäivinä. Siis jos tulee sadepäivä. Muuten olen ulkona. hip ja hurraa!

Joskus joku lanka ja ohje vaan koukuttaa niin, ettei malta lopettaa ennen kuin työ on valmis. Näin mulle kävi viikonloppuna… Välillä maltoin sentään käydä naapurissa ahmimassa kalaherkkuja (kiitos Tassun Kummeille), mut illalla olisin katsonut telkusta kaikki ostoskanavatkin vaan saadakseni neulomisohjelmaa.

Lanka: Ariadne Silk (100% Silkkiä, 50g=n165m). Puikot nro 4 Knit Pron vaihtopäiset. Toinen puikko oli kuutio ja toinen tavallinen pyöreä… Menekki 103 g. Neuloessa nenään tuli koko ajan se ihana silkille ominainen tuoksu. Hassu juttu muuten – kun kerron asiakkaalle jonkun langan olevan silkkiä tai sisältävän silkkiä, niin lähes aina lankakerää aletaan heti nuuskuttamaan

 

Malli on vanha tuttu Pia Kaukisen Pitsigootti, jota tällä kertaa modasin ihan pikkuisen. Tein keskiosan käännökset neljän silmukan jälkeen kun ohjeessa oli 5 silmukkaa. Sain keskiosasta vähän leveämmän. Tää on varmaan kolmas tai neljäs Pitsigoottini ja tykkään mallista aina vaan. Tosin mulla on aina niin kova kiire tikuttaa, etten millään muista lukea ohjetta. Kolme nurin yhteen on taas kolme oikein yhteen ekalla kerroksella… Jospa sit seuraavassa huivissa muistaisin sen alusta alkaen!

 

Adriadnen tietyt langat ovat saaneet tsekkiläisen Nature-merkinnän käytettyjen raaka-aineiden takia. Materiaalien tulee olla luonnonkuituja, ja ekologisesti tuotettuja. Näitä lankoja tuo maahan Kashmir Arts. Anjalinin valikoimassa on tämän silkin lisäksi muitakin Ariadnen ekolankoja kuten puuvillainen Safari, puuvillan ja villan sekoitus Atol ja puuvillan ja silkin sekoitus Laguna. Kaikissa on n. 50g ja 165 m, puikkosuositus 3-4.

Ryijyprojekti etenee suunnitelman mukaan. Eilisen värimaailma oli tällainen:

 

Luulin pääseväni helpolla… totuus oli karumpi. Kahden päivän ja 14 rivin jälkeen eturormi oli tärviöllä, sillä ryijy on todella paksu – jokaisessa nukassa on peräti kuusi lankaa. Sormiteipin avulla on selvitty kaksi päivää. Tämän päivän värit ovat tässä:

 

Ylöspäin edetessä kirkastuu!

P.S. Tosielämässä eilen sain tehtyä ryijyyn viimeisen nukan ja seuraava pitsigoottikin on jo puikoilla...