Eilen oli ihan hirveä päivä. Se alkoi iloisesti, kun paras ystäväni jo 35 vuoden takaa poikkesi aamukaffella puodissa matkallaan Nauvosta Helsingin kautta Kangasalle. Oli ihanaa nähdä pitkästä aikaa vaikka aikaa olikin vähän.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sain viikko sitten kunigasajatuksen tehdä kaikki keskeneräiset työt valmiiksi ennen kuin aloitan yhtään uutta. Luomucottoni ja Karvisen synttärilahja valmistuivat jo viime viikolla ja eilen vielä musta Mandarin-pusero sai pääntien reunuksen. Sukka poikittain sai purkutuomion, koska ohje oli ihan typerä.

 

Mitä sitten? Tästä tilanteesta olen haaveillut varmaan vuosikaudet ja nyt se oli totta. Suunnitelmia on tietysti ollut pilvin pimein, mutta mistä aloitta? Äidiltä ja isältä sain synttärilahjaksi 17 kerää punaista Primaveraa jakkua varten ja Karvinen lahjoi mua joku aika sitten kymmenellä kerällä Noron Silk Garden Liteä. Mut kun ne on niin talvisia ja mä ihan oikeasti tarviin kesäks edes jonkun rievun ylleni. Mikä lanka? Mikä väri? Paniikki alkoi iskeä päälle. Kurkkua alkoi kuristaa ja rintaa puristaa. Vaihtoehtoina oli Blend Bamboo tai poistokorissa oleva ”Kiinalainen ravintola” eli Ribboo, joka on ihana bambun ja soijan sekoitus. Ribboon hylkäsin, koska ainut mahdollinen väri olisi ollut musta ja se on kuuma kun ajelee työmatkoja auringossa ilman ilmastointia. Siispä Blend mut mikä väri ja mikä malli? Kokeilin eri värejä peilin edessä kasvoja vasten ja päädyin heittämään kässäpussiini kerän oranssia ja pari ohjetta. HUH. Päätös tehty.

 

Onneksi muistin, että tilauksessa on punaiset helmirannekkeet ja pujotin helmet valmiiksi lankaan ennen kotiinlähtöä. Jotain sentään alulle.

 

Kotiin tullessa mittasin showmielellä verenpaineen ja hiukan pelästyin, kun yläpaine oli samaa luokkaa kun bensan hinta senteissä ja alapainekin hipoi satasta! Nappasin äkkiä oranssin Blendikerän ja puikot käsiini ja samassa muistin kuulleeni väriterapialuennolla, että ORANSSI KOHOTTAA VERENPAINETTA!

 

Hätääntyneenä heitin langan takaisin kässäpussiin ja lähdin Tassun kanssa rantaan ulkoilemaan.

 

Kotiin palatessa oli olo jo pikkuisen parempi ja annoin itselleni luvan tarttua Primaveraan mallitilkun verran. Silkkivillalanka on sen verran terapeuttista, että sen hypistely ihan varmasti alentaa paineita oli väri mikä hyvänsä. Olo parani heti hiukan. Seuraavaksi neuloin puoli mallikertaa helmiranneketta ja aloitin ihan tavissukan kutomisen puretusta koolatusta langasta. Ja päätin tehdä oman kesäneuleeni valkoisesta Blend bamboosta. Otin lasillisen viiniä. Mittasin paineet. Yläpaine oli pudonnut 35 pykälää ja alapainekin16!

 

Mitä opimme tästä? Ilman keskeneräisiä käsitöitä oleminen on pahanlaatuinen terveysriski!

 

1579809.jpg

 

Synttärilahjoja. Myös Tassu tietää mikä on hyvää lankaa...

E:ltä sain Kanttarellikeittokirjan ja tattipastaa sekä viinin, joka sopii paistettujen ahvenfileiden ja kanttarellikastikkeen kanssa. Toinen viini oli saatava kissapullon takia. Kuvassa se on siks että se menee kivasti sävy sävyyn lankojen kanssa:-)