Vähän ennen Joulua kummipojan Äiti vihjas, ettei pojalla ole kunnollista villapaitaa ja et lempiväri on edelleen oranssi. Kylmä hiki otsalla myönsin heti, että Joulu on mahdoton dead-line mut et jos synttäriks… Synttäreistä on viikko ja tänään pusero on ollut perillä Nokialla:

 1295552001_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Äidin mukaan paketin avanneen pojan kommentti oli ollut et ”Just tällaista olen toivonut” ja ”Ei kutita yhtään”. En tiedä oliko poika hyvin kasvatettu pehmeiden pakettien avaaja vai kommentti äidin rikkaan ja hyväsydämisen mielikuvituksen tuotetta… Aloittelin tätä neuletta onnettomana ja kipeänä uudenvuodenaattona kun ei päästy vuodenvaihebileisiin ja puseron saajaa tapaamaan livenä.

 

Speksit:

Malli: Sandnes barn –lehti 0807, malli 5, koko 6 v.

Lanka: Adriafil Primula (50g=150m, 100%merino). (Ohjeessa Sandnes Smart)

Puikot: Miehustassa Knit Pro pyöröt nro 4, 80 cm kaapelilla ja myöhemmin kaarrokkeessa ja kauluksessa 60 cm kaapelilla. Hihoissa 4 mm Prymmin perinteiset pitkät metallipuikot.

Langan menekki: 252 g eli 756 m (alkuperäisessä mallissa Smarttia melkein 400g).

 

Pohdintoja:

 

Juuri tällä hetkellä mun mielestäni tämä Primula on maailmankaikkeuden ihanin lanka. Mä nyt vaan tykkään peruslangasta ilman mitään ihme hörhötyksiä! Jälki on jopa meikäläisen käsissä suht siedettävää, lanka on riittoisaa, pehmeää ja kauniskierteistä. Langan riittoisuus (onks toi muka joku sana) saa sen tuntumaan kivahintaiselta. Olen muuten pohdiskellut viime aikoina tätä metri/gramma-systeemiä muultakin kantilta kuin omissa kulutuslukemissani: Langan hinta on 6 euroa ja metrejä on 150 eli metrihinta on 4 senttiä eli ihan siedettävä DK-langan metrihinta.

 

Ohjeesta poiketen tein hihat tasona nelosen tavallisilla pitkillä Prymmin metallipuikoilla. Olen aikaisemminkin huomannut tämän: Käsialani pitkillä suorilla metallipuikoilla on tasaisempaa kuin pyöröillä (eikä sillä ole väliä onko pyöröt metallia, puuta, bambua vai mitä). Onkohan kellään muulla vastaavia havaintoja? Aikana ennen Knit Pron De Luxe –settiäni oli tapani muuttaa kaikki mahdolliset neuleet pitkillä puikoilla neulottaviksi. Mut nykyään…kun ne Knit Prot on vaan niin kivat ja kauniit!

 

Tunnustuksia:

 

Olen sitä mieltä, että villa ja silitysrauta ei kuulu yhteen missään tilanteessa! Jos neuletta pitää viimeistellä, niin se kastellaan tai suihkutetaan kosteaksi ja pingotetaan tai vaikka pyöraytetään villaohjelmalla pesukoneessa, mut silitysrauta on mun huushollissa turhake numero UNO. Poikkeus vahvistaa säännön ja kun Karvisen oli pakko ikuistaa tilanne niin tulkoot sitten julki tämäkin:

 1295551981_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

JOS villaneuletta haluaa raudalla viimeistellä niin… Höyryrauta juur niin kuumaksi, että vesi höyrystyy ja sitten käyt läpi neuleen niin että rauta höyryttää suunnilleen sentin päässä neuleesta eikä missään vaiheessa vahingossakaan koske neuletta!

 

Ja sit se viimeinen tunnustus. En mä tätäkään puseroa ihan yksin saanut aikaan. Oli mulla apuri:

 1295552031_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laadunvalvoja testasi langan ja hyväksi havaitsi!