Minähän en tunnetusti ole mikään tuunaaja tai kierrattäjä. Mun puodissa ei kauhean mielellään myydä parsinsieniä tai parsinlankaa vaan ihan uutta lankaa uusia sukkia varten.

Jostain syystä mulle on kovin helppoa heittää pois toimimatonta kamaa mut jouluvalot on poikkeus. Jouluvaloihin mulla on joku kumma tunneside, että niitä ei kertakaikkiaaan vaan voi hävittää. Ei vaikka tiedän, että varalamput maksaa nykyään enemmän kuin uusi kokonainen valosarja. Joka vuosi sitä kytkee valot pistorasiaan ja yrittää epätoivon vimmalla etsia sitä yhtä rikkinäistä siitä kahdeksan pimeän valon sarjasta. Ja voi sitä riemua kun se rikkinäinen löytyy ja koko sarja palaa! Ja kun valot on pakkasräntäsadeiltapimeässä viritetty paikoilleen ja muuntaja pistorasiassa niin kuinkas ollakaan - kaks uutta kahdeksan lampun sarjaa on pimeänä! Siinä on sitten näpit jäässä mutta pää höyryää kuumana kiukusta!

Viime vuonna tehty hapsulankavaloryijynetekele sain purkutuomion joskus alkusyksyllä. Ledit ei harvassa rakenteessa olleet kissankestäviä ja kun ompelin ne neuleeseen kiinni niin näyttivät pöljältä. Viikonloppuna lanka sai uuden elämän 4½:n puikoilla ainaoikeaa. Yksi vanha jouluvalosysteemi purettiin - keskellä kehystä ollut kräki (jossa vielä pari lamppua oli toimintakunnossa) kera ihan toimivannäköinen sähköjohdon joutui roskiin ja tilalle viriteltiin tämä uusioneule kera ledisarjan:

1291579690_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hapsulankaa 1 kerä (saa meiltä) ja ohutta paperinarua n. 100 mertiä (saa naapirikaupasta). 1 ledisarja, vanhan jouluvalon kehys ja niittipistooli. Kissankestävä koriste tuli!

Juu ja innoissani hävitin kolme muutakin vanhaa toimimatonta jouluvalosarjaa! Muuntajat laitoin talteen, mutta muistankohan niitä ensi vuonna?

Lisää kierrätystä.. eli terät velipojan hajunsyöjiin:

1291841888_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen luvaanut pitää veljeni bambuhajunsyöjissä JOS hän palauttaa rikkinäiset sukat mulle teritykseen. Isänpäivänä sain pari paria risoja ja ekoihin varsiin on nyt tehty uudet terät. Taitaakin olla ainut itsetehty joululahja tänä vuonna... ei pal kannattais hehkutella - puolikkaita sukkia nimittäin. Langan menekki 41g (bamboo Srtompegarn).

Ja vielä...kai sitä jouluksi pitää ihan vähän siivota kans? Ihkaensimmäisen pompulakeepin jämälangoista joulusiivouskluutu (39g), joka on jo tositoimissa ollutkin kissanruokatähmäputsauksessa:1291579717_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mut työn alla on jotain ihan oikeita uusia kunnollisia lankoja ja niistä ihan oikeita käsitöitä. Odottakaapa vaan!

Maanantaiaamuna kahden huonosti nukutun yön jälkeen olin ihan valmis laittamaan ilmoituksen johonkin nettikauppaan:

"Lahjoitetaan yksi öisin rymyävä kissa ja kuorsaava blogikuvaaja hyvähermoiseen, mielellään kuuroon perheeseen!" Tassun lumiulkoilukosto oli suloinen ja se "luki" yön aikana kaikki tassuihinsa saadut lehdet. Mutta nyt se on taas rauhoittunut:

1291841872_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuo riiviö tuossa teeskentelee olevansa kiltti ja suloinen kissa...