Sain eilisiltana Piikulta tekstarin: "Et virkkais siitä vielä yhtä myssyä?"

Salamannopeasti naputtelin vastauksen et "Älä unta nää"! ja ajattelin et on siinä naisella omituinen huumorintaju...

Vähän myöhemmin ajattelin et jos se yks puuttuu jostain tasaluvusta ja piti vielä varmistaa mut vitsiä hän jaksoi vääntää vaikka oli juuri yksin sulkenut kaikki myssypussit ja pakannut ne autoon.

Aamulla treffattiin TYKS:n oven edessä ja purettiin myssylasti. Piikun auto oli sullottu niin täyteen, että rouva juuri ja juuri mahtui ajamaan sitä:

1273237170_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Seuraava ongelma olikin miten saada ne kaikki sisälle. Ei hätää - käytävältä löytyi rullakko, jossa luki "Vain Immosen käyttöön". Teimme nopeat nimenmuutokset ja olimme seuraavan tunnin ajan Immosia. Rötös ei ollut paha - aikanaan rullakko palautettiin samaan paikkaan mistä se löytyikin.

1273237192_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Syöpäklinikalla meidät vastaanotti ilonen ja myssymäärästä hämmästynyt osantonhoitaja Pirjo ja pian seuraan liittyivät myös Heli ja Erica Veritautien osastolta. Myssyjä ihailtiin porukalla. Oli hauskaa nähdä, miten hoitajat olivat yhtä innoissaan kauniista myssyistä kuin me Piikun kanssa niitä pakatessamme.

1273237211_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meidän jälkeemme paikalle saapui liuta median edustajia. TYKS:n sisäisen tiedotuslehden toimittaja, Turun Sanomien kuvaaja ja Turku TV:n toimittaja ja kuvaaja.

1273237234_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Heli ja Erica veivät heti mukanaan niin monta myssypussia, kuin käsiin mahtui. Pirjo lupasi huolehtia myssyjen jakelusta myös vuodeosastoille ja lastenosastollekin soiteltiin.

Ai niin! Meinas kokonaan unohtua...

Varsinais-Suomen Sytomyssykeräykseen tuli yhteensä:

 1672 sytomyssyä!

Mitään tarkkaa tilastoa en osaa kertoa, mutta Salon seudulta omaan keräyspisteeseeni tuli suunnilleen neljännes koko määrästä ja siitä n. 150 kpl Jossun haastekampanjan johdosta. Hieno juttu! Ja koska Piiku on niin vaatimaton, ettei omaa myssysaldoaan mainosta niin pakkohan mun on kertoa että Piiku teki keräykseen 55 myssyä!

Heli muuten lähetti terveiset ja kiitokset myös Tampereelle Lennonvarmistuskeskuksen naisille - hänen osastolleen tulee potilaita myös Tampereelta, joten oikeaan osoitteeseen myssyt tulivat.

Vaikka tämä myssymäärä tuntuukin hurjalta, niin tarve on jatkuva. Myssyjä voi jatkossakin virkata tai neuloa. Ne voi lähettää TYKS:an osoitteella:

TYKS, Syöpätautien pkl
osastonhoitaja  Pirjo Haavisto
PL 52
20521 Turku
.
Jos joku on tikutellut myssyjä sellaiseen tahtiin, ettei ole huomannut kampanjan päättymistä, niin niitä voi vielä tämän kuukauden ajan toimittaa myös Saloon Anjalinille, josta toimitan ne perille.
Lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille. Sinulle, joka teit 100 myssyä ja Sinulle, joka teit yhden ja kaikille siinä välillä. Sinulle, joka lahjoitit lankaa myssyjä varten ja Sinulle, joka kerroit kampanjasta eteenpäin. Kaikki olette tärkeitä tämän tuloksen saavuttamiseksi!
.
Kiitos keräysten ideoijille Matleenalle ja Seijasiskolle. Saitte aikaan kulovalkean, joka levisi yli maan. Oman kampanjanne ohessa jaksoitte koko ajan olla tukemassa ja kannustamassa kaikkia rinnakkaiskeräyksiä ympäri Suomen!
.
Ja erityiskiitokset Varsinais-Suomen keräyksen "äidille" ja kampanjakaverille Piikulle.
.
Just nyt sanat ei riitä mut kyl sä tiedät!

Maija Paavilaista siteeraan:

"Tarvitaan vain nämä kädet maailman muuttamiseen"