Mökkeily = istutaan lokoisasti laiturilla auringossa heinä hampaiden välissä ja ongensiima isovarmaaseen kiinnitettynä?

No ei meillä. Ainakaan kovin usein. Tähän aikaan vuodesta tuntuu että ainakin Juhannukseen asti mökkeily on työtä vuorotta ja joka vuosi edessä on joku uusi ylläri tai remontti. Viime vuonna korjattiin vuotava katto ja näyttää ihan siltä, että korjaus onnistui! Kuitenkin aina kun tullaan kotiin niin kaikki vaatteet haisee "mökiltä" (lue: kostealta).

Lauantaina sade loppui juuri kun päästiin rantaan. Ensimmäisenä tulet pesään ja vedenkanto. Tällä kertaa savu meni ihan suosiolla piipusta ulosHymy Sitten tyhjentämään huussia... Ihan tosissaan kompostoivan systeemin tyhjennys talven jälkeen ei ole kovin paha homma jos sen vaan tekee eikä ajattele. Vähän ku Biolania lapiois.

Sen jälkeen lämmitettiin hernesopat ja mentiin saunaan. Merivesi oli kymmenasteista ja siellä saattoi jo muutaman vedon uidakin!

Saunan jälkeen tuuli oli melkein tyyntynyt ja auringon laskiessa päätettiin sittenkin laskea verkot. Sitten vielä grillattiin pieni iltapala ja kömmittiin nukkumaan.

Aamulla oli verkkojen noston aika. Tuuli melkoisesti, mutta viime Pääsiäismateen jälkeen mä en enää suostu nostamaan verkkoa, joten minä sousin. Voi sitä riemua kun näimme verkossa kuhan! Ja toisen. Ja kolmannen ja.... Verkko oli täynnä kuhaa! Oli siinä blogikissalla ihmettelemistä kun päästiin rantaan:

1242151444_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tunti meni siihen, että kaikki kalat saatiin irti verkosta ja verkkokin jäi vielä ihan käyttökelposeksi vaikka välillä oli pakko saksia pari lankaa poikki!

Sallis oli 18 kuhaa, 1 ahven ja 1 särki! Kaikkien aikojen kalasaalis! Me oltais oltu iloisia vaikkapa kolmesta kuhasta ja leuhkittu kaikille tutuille viidestä. Mut 18 veti hiukan hiljaiseksi... Niiden perkaamiseen kahteen pekkaan meni ennen kotiinlähtöä 2 tuntia. Ja vettäkin sateli... Mutta kerrankin blogikissalla oli kalaa enemmän kuin se jaksoi syödä!

Kostean mökin kertakaikkinen siivous ja tuuletus on jokakeväinen puuha. Ajattelin pestä ikkunat, jotta ensi viikonloppuna pääsen tositoimiin. Petivaatteet vein ulos tuulettumaan ja törmäsin seuraavaan kivaan pikku ylläriin - patjat olivat alapuolelta homeessa! Selvisi se kostean tuoksahduksen syykin sitten. Yleensä olen nostanut patjat pois sängystä talveks mut nyt siellä käytiin niin pitkään syksyllä ja jouluna ja pääsiäisenäkin vielä että se tuntui turhalta. Uudet patjat on jo hankittu ja seuraavaksi on vuorossa sängyn "peruskorjaus" eli alkovisängyn alapuolen tuuletuksen järjestäminen... Jospa se homeenhajukin sitten hälvenisi.

Kotiin tullessa meinas vähän hymy hyytyä, kun Tassun hyvä kaveri tuli iloisena tuomaan päivän aikana onkimiaan ahvenia ja särkiä... ja taas poli pakko ryhtyä perkuuhommiin.

Tänä vuonna äiti ei saanut aamukahvia sänkyyn, mutta myöhäisellä iltapalalla tarjottiin fetasalaattia, hyytelökakkua (ohje Sinisen talon aarteista) ja Karvisen rapeaksi paistamia kuhafileitä valkoviinin kera. Toivottavasti maistui! Iltapalan jälkeen katsottiin porukalla Prahankuvia.

Kaiken tämän valituksen jälkeen - Minun elämäni paras onnenhetki on se kun työviikon jälkeen lauantai-iltana saunan jälkeen istun mökin terassilla auringonlaskua katsellen. Mielessäni kiitän isää ja äitiä, jotka yli 40 vuotta sitten hankkivat tontin ja rakensivat mökin toteuttaen omaa unelmaansa!

P.S. Arvatkaapa mitä Mummi ja Pappa toivat Tassulle? AHVENTA! Kyl meidän blogikissan vaan kelpaa!