Jos joku tän blogin lukija vielä kuvittelee, että blogin pitäjä on joku oikea neuloja ja vakavasti otettava lankakauppias niin viimeistään tämän postauksen jälkeen voi nekin harhaluulot heittää romukoppaan… Tunnustan neuloneeni...

Eilen illalla tuli sieppi, ja päätin kiduttaa itseäni viimeisen kerran frillahuivilangoilla. Ensin valmistui tämä:

 

Lanka: Frilly, puikot 5,5 pitkät muoviset, menekki yks kerä eli 100g. Valitettavasti tästä huippusuositusta langasta on jäljellä vain turkoosia ja sinistä. Iloinen uutinen on, että loka-marraskuun vaihteessa tätä on taas runsaasti saatavilla! Kymmentä väriä, joista 4 uusia. Varauslista on jo olemassa.

Seuraavaksi tikuttelin menemään eilen tulleesta Eline-langasta (150g=105 m, 9,80eur) paketin mukana olevan ohjeen mukaisen huivin:

 

Pakko sanoa, että tämä on tähänastisista frillahuivilangoista mukavin neulottava. Huivissa on 12 silmukkaa. JOS teksin toisen niin laittaisin 10 silmukkaa ja saisin vähän pidemmän.

Värejä on yhteensä 11. Neljä yksiväristä:

 

Ja seitsemän kirjavaa:

 

Mielessäni vilahteli päivän mittaan miten hauska tämä lanka olisi esim. jonkin jakun hihansuissa tai kauluksessa…tai tyynynpäällisessä…tai laukussa…

Ja kun iltaa oli vielä jäljellä niin kympin uutisten aikana ”neuloin” Suuressa Kässylehdessäkin esitellystä Marks&Kattensin 2-fingersistä tuubin. Koko 200g kerä meni (muistaakseni 35 m). Puikkoja ei ollut vaan lanka neuloutui etusormilla. Puodissa on 4 väriä ja langan hinta 36 euroa.

 

Kaks viimeistä sorttia ovat puodissa ”In&Out” eli vain tämä erä on saatavilla, joten jos kiinnostaa niin pitääpi olla nopea. 

Ei näitä tekeleitä nyt varsinaisesti käsitöiksi voi kutsua, mutta Hullun Huivivuoden saldoon ne kuitenkin menee. Siis onhan ne huiveja sentäs! Taitaa olla numerot 22-24.

 Kaikkien näiden eilen valmistuneiden lisäksi ehdin vielä töiden jälkeen käymään Greipissä. Oli seerumia, ultraa, liftiä, aromaa ja vaikka mitä ja noustessani hoitotuolista peilistä katsoi ihan uus tyttö! Ei silmäpusseja, ei mustapäitä, ei kolmoisleukaa (vain kaksois) eikä edes viiksikarvoja puhumattakaan breesnevikulmakarvoista! Kiitti äidille ihanasta nimpparilahjasta!

Viikon aikana olen kyllä yhden illan ihan viettänyt kotosallakin soffalla neulomassa. Ja mielessäni ihmetellyt miks mä en oo mukana Sukkasadossa… Mut siitä myöhemmin.

Näiden epäkäsitöiden jälkeen melkein nolottaa kertoa, että sain Päiviltä Tilkut&Kudelmat – blogista komean pokaalin:

Kiitos Päivi!

Tunnustuksen myötä pitäisi kertoa 10 uutta asiaa itsestäni. Kovin on vaikeaa keksiä uusia asioita kun olen jo tainnut lörpötellä kaikki juttuni täällä blogissa… Mökkihöperyyden lisäksi mulla ja Päivillä on muitakin yhteisiä saioita. Käykää lukemassa kohdat 2-5 Päiviltä ne on aika yks yhteen omieni kanssa… Viitosen kohdalla vaan se poikkeus, että kun aloitan lauseen ”Mä sain kuningasajatuksen!” niin Karvisparka saa sydämentykytyksiä ja alkaa etsiä pakoreittiä…

No yks hauska ”paljastus” tuli mieleen… Kun tuo Tassu on meidän yhteinen, mut asuu mun luona niin Karvisen pitää maksaa mulle elatusapua kissanruoka ja –hiekkakuluihin. Elatusapu maksetaan tyhjien karhutölkkien muodossa, joita meikä kerää takaluukkuunsa ja unohtaa sinne. Sit jossain vaiheessa takaluukus on kolme muovikassillista… Eihän sitä voi niin suurta määrää kerralla palauttaa. Jos vaikka joku tuttu näkis! Joten ripottelen yhden muovikassillisen lähikauppaan, josta ostan porsaansuikaleita tai sydäntä, toisen Salon kookauppaan, josta ostan purkkiruokaa ja kolmannen Lidliin, josta ostan kissanhiekkaa....

Toinenkin kiva blogitunnustus tuli viikolla puhelimitse. Iloitsen siitä, että nämä höpöhöpöjutut tuovat hymyä jonkun ihan tuntemattoman huulille! Jätän tällä kertaa pokaalin jakamatta edelleen, koska on niin vaikeaa valita kymmenen kaikkien niiden kivojen blogien joukosta, joita lukiessa itse tulen hyvälle mielelle.

P.S. Arvatkaas mitä kysyi päivän ensimmäinen asiakas puodissa? ”Miten tätä lankaa kudotaan”? Arvatkaas onko puodin pöydällä taas yks keskeneräinen frillahuivi