Vaiks tässä onkin olevinaan vaan mökkeilty niin sielläkin on pitkät pimeät illat ja lepakkotuolissa takkatulen ääressä on muutama silmukka syntynyt ennen nukahtamista. Teetee työpajakirjeessä oli kiva ohje, joka tahtoi puikoille:

 1289416021_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pipo ja kauluri. Kauluri Kitten Mohairista (tarjouksessa) ja pipo Alfasta. Alfa ei kuulu mun valikoimiin, joten neuloin pipon Katian Perusta (40% villa, 40% akryyli, 20% alpakka), joka on mun lemppari jos on pakko näin paksua lankaa neuloa.

 

Kauluriin kutosen Knit Pro puupyöröillä meni vähän toista kerää Kitteniä (en muistanu punnita). Vasta jälkeenpäin tuli mieleen, että kait sen vähän korkeammaksikin olisi voinut neuloa kun lankaa oli jäljellä…

 

Pipossa mulle kolahti palmikon lisäksi hauska virkattu tupsu:

 1289416075_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pipon neuloin kutosen puikoilla ja menekki oli ihan tasan yksi kerä eli 100g ja 106 m (viimeiset 20 cm tungin tuon tupsun täytteeksi).

 1289416103_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kauluri on siis ihan suora joustinenuleputki palmikoilla ja sen voi kietoa kaulan ympäri pari kertaa. Kuvausalustaksi taitaa vakiintua mun uusi iloinen olkkarinmattoni ja laaduntarkkailijakin on paikalla…

 

Kaikenmoiset frillahuivit tuntuu nyt olevan in. Jostain syystä en itse ole ollut niistä kovinkaan innoissani kunnes…Sain asiakkaalta australialaisesta lankakaupasta peräisin olevan ohjeen Noro Silk Gardenille:

 1289416131_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Menekki 150g, puikot 6. Aika kiva mun mielestäniHymy

 

Eilen mulle sattui hauska juttu. Varmaan jännitin vähän kotimatkaa vuoden ensimmäisessä lumimyräkässä kun tietävä kone unohtui töihin! Kotiin tullessa etsin huuli pyöreänä auton lattiat edestä ja takaa, mutta ei sitä ollut missään. Kummallisen paljon tämäkin aikavaras ryövää aikaa… Illan jälkeen päätin tästedes jättää tietskan tarkoituksella töihin vähintään kerran viikossa! Ehdin pestä pyykkiä, mankeloida lakanoita, kuvata loput TYKS Sukkiskeräykseen tuodut sukat (joiden tiimoilla Piikun Blogissa on muuten arvonta meneillään, käykäähän heittämässä oma veikkauksenne), laittamaan puodin paprut kirjanpitäjälle, neulomaan sukkaa, leikkimään Tassun kanssa ja harjaamaan sen (ja poistamaan pari punkkia), lukemaan kirjaa ja neulomaan ainakin kuusi mallitilkkua!

 

Mallitilkut neuloin Kashmir Artsin Anna Ishtiaqin lähettämistä mallilankanyssyköistä. Olihan jo aikakin tutustua lankoihin sillä…

 

Perjantaina 12.11. klo 11.00-18.00 Anjalinilla Salossa vietetään Kashmir Artsin Lankapäivää!

 

Kashmir Artsin esittelyssä kerrotaan:

 

Kashmir Arts on vuonna 2005 perustettu maahantuonti- ja tukkuliike. Aloitimme toimintamme sisustuspuolen tuotteilla tuomalla maahan kashmirilaisia käsityönä valmistettuja mattoja, tyynynpäällisiä ja sängynpeittoja. Vuonna 2008 laajensimme tuotevalikoimaamme kattamaan käsityölangat ja niihin liittyvät tarvikkeet.

 

Myyntiin valittavien tuotteiden yhdistävä tekijä ja punainen lanka on ekologisuus, eettisyys ja kierrätettävyys sekä kestävä kehitys. Lähes jokaisen tuotteemme takaa löytyy mielenkiintoinen tarina kerrottavaksi. Kun otamme valikoimiimme uusia tuotteita, käymme aina paikanpäällä tapaamassa tavarantoimittajia sekä pääsemme seuraamaan myös tuotteen valmistusta. Käytämme kesäajat matkustamiseen tavarantoimittajiemme ja yhteistyökumppaneidemme luokse, samalla etsien uusia kontakteja.

 

Testailin eilen puikoillani nepalilaisessa pienkehräämössä kehrättyä ekovillaa, sari-kankaiden jäännöspaloista ja käytetyistä sareista käsin kehrättyä silkkilankaa, jonka valmistuksen avulla Nepalin vuoristokylien naisryhmät ansaitsevat omaa rahaa esimerkiksi perheen tyttärien koulutukseen. Villaa ja silkkiä…villaa ja hamppua…jännittävia ja mielenkiintoisia lankoja, joita hankkimalla voimme ehkä pikkuisen olla omalta osaltamme auttamassa köyhien ”siskojemme” elämää tuolla kaukana.

 

Lankapäivänä Anna itse on paikalla kertomassa ja opastamassa ja lankojen lisäksi tarjolla on myös ihania ruusupuisia ja bambuisia puikkoja ja monenmoista muuta käsityötilpehööriä. Annan suunnittelemia mallitöitä on esillä ja ohjeita saatavilla. Tarjouksiakin on luvassaSilmänisku

 

Tervetuloa!