Viime aikoina täällä on neulottu kaikenlaisia kaulaan ripustettavia systeemejä. Siis kyllä – täällä tehdään kässyjä edelleen vaikka päivitystahti on viime aikoina ollut hitaanlainen. Tästä tulee varmaan piiiiiitkä juttu kun kaikki kaulattimet tulee samalla kertaa.

En vaan pääse eroon röyhelöistä. Mutta voihan sen röyhelöhuivin tehdä ihan alusta asti itse oikealla langalla käyttämättä mitään puolivalmisteita!

Tämän huivin ohje löytyi teeteen hiljattain uusittujen nettisivujen ilmaisista asusteohjeista. Lankana oli teeteen lenkkialpakka cacao, puikot Knit Pron 80 cm kuutosen pyöröt ja menekki 36 g. Aloittelin yhtenä lauantaina, kun oli tarvis helppoa neulottavaa venematkalle. Nopsastihan tämä syntyi, mutta lopussa yli tuhannen silmukan päätteleminen vei yhden kokonaisen työpäivän kaikki vapaahetket! Hurjasta silmukkamäärästä huolimatta huivista tuli mukavan kevyt. Surkea kuva selittyy tällä kertaa sillä, et ittestä on aika vaikeeta ottaa kuvaa...

Toinen toistaan hassumpia lankoja tulee jatkuvasti markkinoille. Subito on paksua neulosputkea.

Purin kerän toisesta päästä lankaa ja virkkailin sitten toisesta päästä ”putkea” ympyrän muotoon. Autokyytikässynä tämäkin oli useamman päivän ajan.

Jotain hassua tapahtui matkojen aikana. Tuloksen piti olla suora tuubi, alussa oli 37 tuollaisa paksua kohtaa ympyrässä… Jotenkin onnistuin hävittämään paksujen kohtien määrän vähän yli kahteenkymmeneen, mutta lopputuloksena oli sittenkin ihan kelpo kauluri. Menekki 1 pallo lankaa eli 150g.


Puodissa on edelleen runsaasti röyhelölankoja, mutta suoraan sanoen kyllästymispiste on ohitettu jo aikaa sitten. Siispä lanka puikoille nro 15 ja puolen tunnin kuluttua tuubi oli valmis:

Eiks olekki kiva? Lankana Katian Ondas, puikot 15 mm, menekki 1 kerä. Loin 6 silmukkaa ja neuloin sileää oikeaa. Oikean puolen kerroksella 1 o lk, 1o, lk jne. Nurjalla nurjaa pudottaen edellisen kerroksen langankierrot.  Kun lankaa oli kerroksen verran jäljellä niin silmukoin huivin päät yhteen. Tämänhän voisi neuloa myös ilman puikkoja – omin sormin. Silloin eineslangasta vois sanoa tehneensä oikean KÄSItyön! Jopa Ida-Maria näytti ihan oikeasti innostuvan tästä kaulattimesta! Ja minakin sen verran et heitin kässäkassiini toisenkin kerän röyhelölankaa…

Ja ihan varmasti tästä tulee seuraava hittijuttu! Ainakin puodin laadunvalvoja on tuubihuivin tarkastanut ja hyväksi havainnutwink

Tällä kertaa lankana SMC Argentina Colour. Verkkolanka, jonka reunassa pieniä pallukoita. Kotona ei ollut kasia suurempaa puikkoa, joten tein taas ylimääräisiä langankiertoja ja pudottelin ne seuraavalla kerroksella pois. Kuusi silmukkaa kuten edellisessäkin. Vähän lyhyeksi jäi – seuraavaan tästä langasta laitan vaan viisi silmukkaa.

Kyllä ihan kunnollistakin lankaa vielä neulotaan. Jätin tarkoituksella (omasta mielestäni) kivoimman kaulattimen viimeseksi. Jos joku on jaksanu lukea tähän asti niin voi huokaista helpotuksesta et tää juttu päättyy sentään joskus! Tuttu Sandnesin Kitten Mohair sai tänä syksynä mukavan lisän värikarttaansa:

Viisi perusväriä kauniilla hopeaglitterillä! Olen aina  tykännyt Kittenistä, mutta viime vuosina se ei vaan ole osunut puikoille. Olisinkohan Salomoninsolmuvillityksen aikana saanut yliannostuksen? Pitkään on Mustikkahuivin neulominen ollut mielessä ja nyt oli sen aika. Ohjeen tulostin taas teeteen ilmaisohjeista. (kannattaa muuten käydä kurkkimassa – sinne on viime aikona tullut tosi paljon uusia ohjeita).

Mallineule oli helppo, mutta jostain syystä tikuttelin jatkuvasti väärin pitkät pätkät ja sitten purettiin. Karvinen ei ollenkaan ymmärrä miks en tee kerralla oikein… Kitteni on muuten siitäkin kiva mohairlanka, että sitä VOI purkaa…

Menekki tähän huiviin tasan 100g, puikot nro 8. Huivin reunaan olisi ohjeen mukaan pitänyt laittaa vielä hapsujakin, mutta mun mielestä se on hyvä näin. Jos mieli muuttuu niin voihan ne lisätä sit myöhemmin.

Ja Tassukin alistui olemaan kuvauksellinen. Onhan lanka sentään KITTEN!