Eipä hirveästi tehnyt mieli sunnuntaiaamuna lähteä lankaostoksille Helsinkiin kun lauantai-iltana istuskeltiin iltaa näissä maisemissa:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1853352.jpg 

 

Syysilloissa on onnetonta, kun on niin pimeää, ettei näe neuloa…mutta onhan pimeydessä hyvätkin puolensa – elävä tuli luo ihanasti tunnelmaa:

 

 1853355.jpg

 

Aamulla ennen lähtöä pakkasin hattuuni ison kasan jäitä. Matka Turusta Hesaan oli kuitenkin niin pitkä, että jäät ehtivät sulaa ennen perillepääsyä… Sadekin lakkasi ja Karvinen pääsi venemessuille suunnilleen kuivana. Hän kuulemma löysi monta venettä, joita EI halua ostaa. Mulle kävi vähän päinvastoin – kahdesta eri tukkuliikkeestä löysin monta lankaa joita ilman EI VOI ELÄÄ…

 

Ensimmäisestä paikasta tarttui mukaan vain nämä (tässä siis värit, on niitä myytävänä myös kaupassa):

 

1853359.jpg

 

NORO KUREYON Sukkalankaa kuutta eri väriä! Kotiin tullessa halailin loppuillan näitä värimalleja…

Langan koostumus on niin kuin sukkalangassa yleensäkin eli 70% villaa ja 30% polyamidia. Kerä on 100g ja metrejä 420. Puikkosuositus on mielenkiintoinen 2,7-3,3. Hinta 17,40 eur/kerä. Käsin kehrättyä ja värjättyä. Jokainen kerä on erilainen.

 

Toisesta tukusta tilaamani langat tulla putkahtelevat puotiin pikkuhiljaa pitkin syksyä. Tulossa on ainakin ihan mukavan hintaista 100 % perulaista villaa, joka sopii myös huovutukseen, mielenkiintoinen ja ihanan pehmeä soija-villalanka ja taas yhtä vähän paksumpaa kirjavaa sukkalankaa, vaikka olin etukäteissuunnitelmaani kirjoittanut Tassun kokoisin kirjaimin et ”älä tilaa täältä yhtään uutta sukkalankaa”! Kertoilen niistä sitten kun saan ne ihan oikeasti käsiini. Ja toiveitahan puodin valikoimiin sopii aina esittää!

 

Jostain syystä Tassu suhtautuu nykyään meihin vähän epäluuloisesti. Onkohan kesän aikana reissattu liian paljon vai miksi kissa livahtaa sängyn alle heti kun avain laitetaan lukkoon? Melkein tunti meni, ennen kuin Katti suostui tulemaan esille tutkimaan lankoja…

1853365.jpg