Tämä aika vuodesta on ihanaa kun kaikkea kivaa tapahtuu ensimmäistä kertaa tänä kesänä…

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilisaamuna kävin ensimmäistä kertaa aamu-uinnilla! Meri oli peilityyni ja houkutteleva eikä vesi tuntunut edes kovin kylmältä. Oli ihanaa kuivatella laiturilla aamuauringossa.

 

Uinnin jälkeen pukeuduin ensimmäistä kertaa bikineihin (koska mulla on ne uudet bikinirajat, jotka ei enää ole kipeät). Haravoin hiukan (en kyllä ensimmäistä enkä viimeistä kertaa tänä kesänä) ja juttelin viikon maratonipuhelun Hervantaan aamukahvin parissa auringossa istuen.

 

Aamupalan jälkeen teimme kesän ensimmäisen oikean veneretken! Kävimme ostamassa verkkomerkit Satavan kaupalta ja S-Marinissa tankkaamassa. Nyt saa laskea verkot ihan laillisesti! Menomatkalla puksuttelimme hitaasti ja jopa kannella tarkeni virkata bikineissä. Työn alla on iloisenkirjava verkkopaitani, jonka työnimenä on läskinpeittoriepuJ Airistolla tuuli ja meno oli melkoisen möykkyistä, joten virkkaaminen piti unohtaa ja pitää kauhukahvasta kiinni pysyäkseen penkillä.

 

1596415.jpg

 

Tarkoituksenamme oli pysähtyä matkalla Eerikvallan nokkaan pilkkimään Tassulle kesän ensimmäiset ahvenet, mutta tuuli sen verran kovaa, että ohitimme paikan kaukaa. Lähempänä kotirantaa löysimme hyvän matalikon, mutta jostain syystä ahvenet eivät löytäneet pilkkejämme ja palasimme kotiin ilman saalista (tämäkin ensimmäistä kertaa tänä vuonna, mutta ei varmastikaan viimeistä). Tassu antoi anteeksi, koska Pappa on pitänyt huolen siitä, että poika on pysynyt kalassa.

 

Viikko sitten nukuimme ensimmäistä kertaa yön Pömpelissä. Isä rakensi siitä minulle ja veljelleni ”leikkimökin” kun olin viiden. Siellä oli silloin auringonkeltaiset seinät ja kerrossänky. Nyttemmin yläsänky on purettu ja alasänky levennetty 140 senttiseksi ja silti Karvinen on sitä mieltä, että meidän perhe ei tahdo mahtua sinne nukkumaan. Me Tassun kanssa mahdumme ihan hyvin emmekä ollenkaan ymmärrä moista valitusta… Kesäkuumalla siellä on ihanan viileää! Purettuamme mökin kattoa pukeutuneina kuin avaruusoliot suojalasein ja hengityssuojaimin oli Pömpeliin muutto ihan pakollistakin. Ja uni oli makoisaa (siis mulla ja Tassulla) kesän ekan naapurin ulkotulilla grillatun iltapalan jälkeen! Toivottavasti saamme kutsun toistekin.

 

1596418.jpg

 

 

Kuvassa etualalla Pömpeli ja takana näkyy joskus paikkakunnan komeimmaksikin tituleerattu p-huussi.

 

Viime torstaina teimme kesän ensimmäisen arki-illan mökkikeikan. Treffasimme Isän ja Äidin Uittamolla ja veneilimme mökille saunomaan, grillaamaan ja tekemään projektisuunnitelmaa katon korjaamiseksi. Ilta oli ihana ja nostalgiaa lisäsi kaapista löytyneet vanhat remonttivaatteet, jotka äiti on käskenyt hävittää jo ainakin kymmenen vuotta sitten…

 

Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus löytää katon vuotokohta ja korjata se ja vaihtaa mädäntyneet laudat uusiin. Toivottavasti siitä ei sentään tule jokavuotista traditiota…

 

Ja ens lauantaina on kesän ensimmäinen VAPAA lauantai!