Täällä mökillä aika menee pelkkään elämiseen ja blogiparka on jäänyt täysin hunningolle viime aikoina. Illalla töitten jälkeen käyn uimassa, kannan vettä ja puita, veden lämpeämistä odotellessa noukin mustikoita, pesen mattoja ja mitä milloinkin. Saunan, iltapalan ja Tassun punkkisyynin jälkeen onkin jo puoliyö… Telkkari ja tietävä kone pysyvät kiinni.

 Jo maanantaina valmistui kesäinen jakku:

 

Lanka: Sirdar Summer Stripes, 60% puuvilla, 40% akryyi, 50g=158m

Puikot: Knit Pro Symphonie Wood pyöröpukot 3½ ja 4

Menekki: 264g

Ohje oli Sirdarin Summer Safari –lehdessä (saatavilla hyvinvarustetuista käsityöliikeistä) esim. Anjalinilta Salosta. Muutama lehden malleista on myös julkaistu uusimmassa Suuressa Käsityölehdessä josta löytyy myös Summer Stripes –langan tarjouskuponki

 

Kesäinen raitalanka on mukavaa neulottavaa ja riittoisaa. Vaikka langassa on akryyliä niin se ei tunnu yhtään muoviselta. Vähän jänskätti miten saan tuon kauluksen ja etulistat kiinnitettyä kauniisti, mutta omasta mielestäni onnistuin ihan mukavasti!

Kuulin pari viikkoa sitten että myös The Lankakauppaan pääsee veneellä! Salojoki on kuulemma matala, mutta hyvin hoidettu. Kiitokset tiedosta Meetwursilanka-Tiinalle Espooseen tai lomamatkalle johonkin päin saaristoa.

 Vähän kauempaa ja autolla tällä viikolla tuli asiakas miehensä kanssa. Ostettuaan kaupan tyhjäksi hän laittoi tiskille paketin, jossa oli kortti...

 

Katsoin tuota korttia…katsoin…asiakasta…katsoin korttia…katsoin taas asiakasta…ja päässä löi ihan tyhjää! Oulunsalo? Oulunsalo? EI VOI OLLA TOTTA! Tuhannen Myssyn Taina ilmielävänä! Tämä lankakauppias tuli täydellisesti yllätetyksi (mikä oli ollut tarkoituskin). Voi että olin iloinen ja hämmentynyt ja sekaisin koko loppupäivän. Suurella sydämellä hyväntekeväisyyskohteisiin neulova ja virkkaava Taina taitaa olla myös mestari tekemään jekkuja ihmisille. Myöhemmin luin, että Taina oli tehnyt visiitin myös Suden luokse.

 Vasta illalla avasin paketin:

 

Kiitos Taina. Yllätyksestä ja kirjasta riittää iloa pitkään. Sydän on taas täynnä…

Mahdoinkohan ymmärtää edes kiitosta sanoa! Enka varmasti muistanut kysyä montako myssyä vielä pitää tehdä ennenkuin 1000 myssyä on täynnä Oulun Sytomyssykeräykseen.

Eilen sain valmiiksi koeneulomuksen. Mallin suunnittelija on Lankakauppa Heinin Pia, joka varmaan sai harmaita hiuksia, kun tämä niuhottava koeneuloja lähetteli kymmenen sähköpostia joka päivä ja kyseli kavennuksia ja silmukkalukuja ja ties vallan mitä! Kuvan julkaisen joskus myöhemmin kun saan luvan. Nyt teidän pitää vaan uskoa, että 15. KesäYän Hullutustyöni on oikeasti valmis. Hupputakki n, 1,5 vuotiaalle.

Lanka: teetee Taiga, puikot 9mm Knit Pro Symhonie Wood pyöröt, menekki 374g. Taiga on ihanan pehmeää 100% merinovillaa. Nopeastihan siitä neuloo, mutta mä nyt vaan en tykkää paksuista langoista ja yhdeksänmillisistä neulekepeistä. Seuraavaksi aion huvitella Pian suunnittelemalla huivimallilla ja ohuella langalla… Sitä ennen kuitenkin päättelen valmistumassa olevan Simplicitaksen. Tänään siihen on hyvää aikaa sillä sadetta luvataan. Tosin mökin matot odottelee tuolla rannassa, et joku pesis ne… Ja mustikkapuskat huutelee pihalla et ”tulehan poimimaan ennenku linnut syö kaiken”.

 Otsikon mukaisesti vielä muutama kuva kesäraidoista:

 

Sunnuntai-iltana pilven raosta pystyraitoja.

 

Keskiviikkoiltana vaakaraitaa ilmassa ja meressä.

 

Torstaina mahtavia värejä!

 Tällä hetkellä taas taivaalta tulee pystyraitoja…Sataa kaatamalla. Hyvä juttu – KANTTARELLIT KASVAA!