Varsinais.Suomen Sytomyssykeräysaikaa on  vielä pari viikkoa jäljellä. Tähän mennessä Salon keräyspisteeseen Lanka- ja käsityöliike Anjalinille on tuotu jo suunnilleen kaksisataa myssyä! Kilkkaa kuvaa ja pääset haasteen alkuun.

 1264856717_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällä viikolla tuotuja:

 1271445079_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tekijöinä mm Irmeli, Tuula ja Tuovi. Seitsemän myssyä näistä ovat toimineet myös ”pehmeänä laskuna” eläkkeelle siirtymisessä.

 

Keskiviikkona keräännyttiin kolmen sukupolven voimin katsomaan telkkarista Suomi Expressiä. Paikalla oli äitini, veljen vanhempi tyttö ja minä. Lähtiessä sain mukaani seitsemän Turun Marttayhdistylksen Päivämarttojen tekemiä myssyjä. Alaoikealla oleva sininen on äidin tekemä.

 1271445047_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joskus keräyksen alkupäivillä heitin vähän herjalla Ritvalle, että ”nyt on sitten sinunkin jämäpuuvilloillesi käyttöä”. Olin unohtanut koko suunsoiton kun tällä viikolla Ritva tuli puotiin paperikassa kädessään:

 1271445099_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jämäpuuvilloista oli syntynyt 18 sytomyssyä! Enempää ei hänkään ehdi tehdä, koska nyt hän tikuttaa kiireen vilkkaa Etiopianuttuja

 

Oma myssytehtaani on ollut yhtä hiljainen kuin huopatossutehdas tähän aikaan vuodesta. Tänään sain kuitenkin valmiiksi viime lauantaina Tuulan opissa aloitetun lenkkimyssyn:

 1271445015_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lanka Bambusekoitetta, jonka olen voittanut Salon Seudun Kädentaitajien arpajaisista (Kädentaitajien arpajaisissa on aina hyvät ja runsaat voitot, kiitos arpajaisvastaavalleSilmänisku). Virkkuukoukku nro 4 ja menekki 81 grammaa. Kun luen Matleenan blogista "Olennaista sytomyssykampanjassa" niin tämä menee varmasti luokkaan ”hauska”. Nätti tää ei kyl oo…

 

Moni on tullut tuomaan myssyjään puotiin vähän häpeillen – kysyen että kelpaakohan nämä? Moni on potenut huonoa omaatuntoa siitä, että on tehnyt vain yhden. Joku on ihmetellyt puodissa olevaa myssyhyllyä katsoen että tarvitaanko niitä tosiaan noin paljon. Monta kertaa olen kuullut kysymyksen ”Kuinka monta myssyä olet tehnyt?” Pitää muistuttaa, että kyseessä ei ole mikään kilpailu!

 

Jokainen keräykseen osallistunut on mukana sydämellään ja ihan varmasti jokaiselle myssylle löytyy käyttäjä! Teit sitten yhden tai kymmeniä niin kaikki ovat yhtä arvokkaita. Varsinais-Suomen keräyksen organisaattori Piiku sai tällä viikolla TYKS:n syöpätautien poliklinikalta (os 820) tiedon, että sinne maaliskuun alussa viedyt 70 myssyä loppuivat alle kahden viikon!

 

Muutama päivä sitten sain Jossulta puhelun. Hän kertoi kuulleensa, että yksi salolainen syöpähoitoon TYKS:n vuodeosastolle 811 mennyt potilas oli lehtijutun perusteella odottanut saavansa myssyn sairaalasta. Pettymys oli kova kun myssyjä ei ollutkaan. Sovittiin, että ennen seuraavaa hoitojaksoa hän voi hakea myssyn mukaansa puodista. Sirkka-Liisa on menossa kolmen päivän hoitojaksolle ensi viikolla ja tänään hän poikkesi hakemaan myssyään.

 

Sirkka-Liisa kertoi hoitojakson olevan tosi rankka ja että myssyä olisi mukavaa pitää päässä hiostavan peruukin sijaan kipeänä sängyssä maatessa ja osastolla liikkuessa. Nähdessäni liikutuksen kyyneleet hänen silmissään tiesin, että olemme hyvällä asialla. Pakkasin hänen mukaansa parikymmentä myssyä vietäväksi muillekin ensi viikolla osastolla 811 oleville. Sama kait onko kampanja-aika meneillään ja onko luovutuspäivää sovittu. Tarvetta on nyt!

 

Omakin myssytehtaani sai uutta potkua Sirkka-Liisan vierailusta ja alulla on jo seuraava…

 

Parissa viikossa ehtii vielä jokusen myssyn valmistaa. Kannattaa käydä Matleenan blogissa kertaamassa myssyihin sopivat materiaalit ja muut ominaisuudet. Seijasisko on kerännyt tänne linkkejä kivoista myssymalleista. Piikun hauska Pöllömyssy löytyy klikkaamalla tästä.

 

Jo tässä vaíheessa kiitän kaikkia keräykseen osallistuneita. Erityisesti (teeveestäkin tuttuja) keräysten ideoijia Seijasiskoa ja Matleenaa, kaikkia rinnakkaiskeräysten puuhanaisia eri puolilla Suomea ja erityisesti tätä Varsinais-Suomen keräyksen organisaattoria Piikua, joka vetää perässään ja innostaa myös tätä välillä niin laiskaa kampanjakaveriaan. Ja kaikkia niitä, joiden koukut ja puikot suihkivat. Aikaa on vielä Vappuun asti!

 

Sairautta emme voi parantaa, mutta iloa ja lohtua voimme tuottaa. Sen näin ihan konkreettisesti tänään.

 

Hyvää viikonloppua!