Tilastot on jännittäviä ja mielenkiintoisia. Varsinkin lankatilastotSilmänisku

Minä teen lankatilastoja aina heinäkuussa. Tilikauden päättymisen jälkeen on aina tosi hauskaa tutkailla mitä vuoden aikana on lanka-asioissa tapahtunut. Helteen takia en vaan ole aikaisemmin jaksanut/viitsinyt/halunnut istua tietskan ääressä taulukoita sorttaillen. Tänään oli viimein energiaa riittävästi hassua käyttäytymistä aiheuttavasta hellehalvauksesta huolimatta (tai sitten Karvisen ihanasta ilmalämpöpumpusta johtuen).

Vuoden aikana puodissa on ainakin käväissyt suunnilleen 120 sorttia neule- ja virkkauslankoja. Toiset ovat piipahtaneet ja toiset löytäneet vakiohyllypaikkansa. Illan aikana olen tehnyt jos jonkinlaista Excellitaulukkoa sorttaillen menekkejä eri parametrien suhteen.

En tiedä pitäiskö nyt olla tyytyväinen vai pettynyt mut mulla ei ole mitään uutta kerrottavaa. Lista on kaikin tavoin ihan samanlainen kuin vuosi sitten. Järjestykset on pikkuisen muuttuneet, suosikkilangat on ihan samat kuin vuosi sitten. Höh.

Olihan sentään joku yllätyskin - ainakin itselleni. Uusi edellisessäkin postauksessa ollut Bamboo&Pearls oli listan yhdestoista vaikka on ollut olemassa vaan keväästä lähtien! Ja ihan lähellä Top Ten listalle nousua olivat teeteen viime vuoden yleelliset alpakkauutuudet Cacao ja Aurea (niihin on muuten tulossa uusia värejä syksyllä). Ohuiden sukkalankojen suosio on jatkunut ennallaan. Ehkäpä hassuinta on hapsulangan jatkuva suosio! Joka ikinen vuosi lokakuussa alkaa kysyntä ja olen viimein päättänyt että olkoot sitten vakoihyllypaikka sillekin vaiks onkin muovia.

Ja kuten viime vuonna tilastonjulkaisemispäivän aikoihin niin nytkin on uusi Moda ilmestynyt ja siinä on uusi tarjouslanka.

Ja puodin kesäalessa (-25%) on muutama kiva kesälanka:

Fiorista Fino ja Cotton Linen (molemmista malleja kevään ja kesän lehdissä), Mandarin Naturell ja Batika. Lisäksi loput Stepin Easy -lajitelman värit (kuvassa) kympillä kerä!

 1279138046_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oma puolen vuoden lankakulutustilastoni on edelleen tekemättä. Jotenkin tuntuu, ettei siinä niin montaa grammaa ole. Palailen siihen varmaan myöhemmin.

Tänään sain sit sen lopullisen helleromahduksen. Puodissa on 32 astetta ja asiakkaitakin kahden päivän aikana varmaan kaikkiaan seitsemän. Onneksi on KesäYön Hullutusryijy (valmiina 74 riviä) ja ystäviä, jotka poikkeavat kuumuudesta huolimatta moikkailemaan. Tänään Neuloo Mopsien kanssa tarvitsi yhden kerän pöölssiä (=Bamboo&Pearls) lisää omaa kyhäilyään varten. Lounaspalvelu toimi taas ja sain jotain ihanaa kylmää vihannes-hedelmä-jyväsötkätystä. Söin puolet ja istuin hikisenä ryijyn viereen. Radio soitti jotain hyvää hevahtavaa musaa ja mä käänsin nupin kaakkoon ja lauloin täysillä ja jammailin itsekseni samalla kun ompelin nukkia ryijyyn. Hetken aikaa mulla oli itseni kanssa niin hauskaa, että oli pakko kysellä tekstiviestitse et oliko sutussa jotain viinaa kastikkeena! Ei kuulemma ollut. Helteellä näköjään päähän kihahtaa jopa pinjansiemenet... Varokaa niitä ja juokaa paljon ja istukaa varjossa neulomassa!