<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olen aina pitänyt elokuuta kaikkien parhaimpana loma-aikana. Lämpimät tähtikirkkaat yöt…mustikoiden ja kanttarellien keräämistä…uimista lämpimässä vedessä…mattopyykkiä…veneretkiä ja kalareissuja…

 

1814881.jpg

Haaveiden lomayö

 

Vapusta heinäkuun loppuun mökillä on satanut yhteensä <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />60 mm, joten sain unohtaa mustikat ja kanttarellit. Nekin vähät, mitä oli tulossa on kuivuneet jo aikoja sitten. Koivut ovat pudottaneet lehtensä ja nurmikko näyttää tältä:

 

1814882.jpg

 

Varasin lomaviikolle mukaan kaikkia kivoja pikkukäsitöitä, jotka ei vie paljoa tilaa ja joita olisi kiva väkertää venematkojen aikana. Ajattelin kuitenkin et JOS vaikka joku päivä sataa niin lankaa pitää olla RIITÄVÄSTI eli suunnilleen 1,2 kg (josta kulutin 420 g):

 

1814886.jpg

 

Todellinen lomasää näytti tältä:

 

1814887.jpg

 

Sade alkoi lauantaina ja alkuviikosta ja koimme Vapparin pahimman myräkän vuosiin. Veneeseen ei ollut asiaa. Tosin tiistai-iltana oli pakko käydä kaupungissa, koska Tassun Kitekatit ja broiskusuikut oli loppu ja kalaan ei voitu lähteä myrskyn vuoksi. Kahden päivän tuuli jäähdytti uimaveden 21 asteisesta virkistävästi 16 asteiseksi…

 

Sade ja myrsky saivat mielen matalaksi ja langat eivät houkutelleet. Sen sijaan kaikki ensi kesän polttopuut on halottu ja pinottu ja risut pätkitty. Nurmikkokin tuli haravoitua kolmeen otteeseen.

 

Myrsy laantui nopeasti tiistai-iltana ja saimme sittenkin toteutettua kauan suunnitellun lomaretkemme. Keskiviikkoaamuna oli tyyntä ja melkein aurinkoistakin! Ajoimme Paraisten kautta Attuun, noukimme äidin ja isän laiturilta ja jatkoimme matkaa Gullkronaan:

 

1814883.jpg

 

Gullkronasta ostimme savustettua ja graavattua siikaa ja lohta. Graavikala aidon saaristolaisleivän ja kaffen kanssa maistui veneessä taivaalliselta!

 

1814884.jpg

 

Hämmästyttävän tyynen ja lämpimän paluumatkan aikana istuimme äidin kanssa takakannella ja lauloimme ”Aavan meren tuolla puolen…” ja aavan meren yläpuolella näkyi jopa kaistale sinistä taivasta!

 

1814885.jpg

 

Atussa keitettiin oman maan perunat ja söimme itsemme ähkyiksi tuliaiskaloista. Illansuussa palasimme mökille, jossa Tassu odotteli kiukkuisena jouduttuaan olemaan sisällä koko päivän. Lepyttelimme äkäistä kissaa tuoreella lohellaJ

 

Viikon sademäärä oli runsaat 50 mm, joten perjantaina uskalsin tuikata tuleen viime vuodesta asti kertyneen risukasan. Samalla tuli poltettua muutakin vuosien varrella nurkkiin kertynyttä roskapuuta:

 

1814900.jpg

 

Sunnuntaina viimein aurinko näyttäytyi ja kaikki lomajutut piti ehtiä yhden päivän aikana. Kiirettä  piti kun täytyi uida, pestä matot ja käydä kalassa ja illalla pyydystää pahaa aavistamaton kissa ja palata kaupunkiin!

 

Sanotaan lomasäistä mitä vaan niin ainakin minä kaipasin viime viikolla aurinkoa!