Eilisiltana puodissa oli Salon Seudun kädentaitajien Sukkateemailta. Yllättävän monta osallistujaa oli illassa – varsinkin kun monikin sanoo että tekee ”vain sukkia”. Mun mielestäni jos joku osaa neuloa sukan niin osaa neuloa ihan mitä vaan! Sukassa kun on kaikki perusasiat, joita neulomisessa tarvitaan. Kaikki muu on muunnelmia sukankutomisessa opituista perusteista.

Sukka on hassu asia, joka herättää tunteita. Lähes jokaisella on se ”ainut oikea tapa” neuloa sukkaa. Kevään sukkakurssilla huomasin miten monipuolinen ja jännittävä sukkien neulomisen maailma on… Ei tuollaisia tule ajatelleeksi. Tiedän, että Kädentaitajissa on monta neulojaa, jotka ovat paljon kokeneempia ja parempia neulojia, kuin minä – toivon kuitenkin, että jokaiselle jäi jotain reppuun illasta.

Ja valmistauduinhan minä iltaan:

 

Oli varsia valmiina neljä kappaletta. Jossain kantalappu valmiina kantapohjaa varten ja muutama pelkkä varsi erilaisia kantapäitä varten. Aamulla vielä laitoin alulle kaks sukkaa pyöröllä siltä varalta et jotain kiinnostais. Ei kiinnostanu. Oltiin kaikki samaa mieltä, et sukankutomisen pitää olla kivaa eikä pyöröpuikolla vemputtaminen oo. Jos on pakko neuloa kahta sukkaa samanaikaisesti niin tehtäkööt se edelleen sukkapuikoilla… Eniten kuitenkin kiinnosti aloitus kärjestä! Kamerakin oli mukana, mutta kuka nyt oli muistanut kuvia ottaa?

Kakspuolikkaiden sukkapuikkojen vannoutuneena fanina kidutin itseäni viikolla yhden illan ysin ja 12-numeroisten puikkojen parissa. Seurauksena hauska hattu ja hartiajutska:

 

Hatun neuloin 9 puikoilla. 36 silmukkaa ja suora putki, johon solmittiin nyöri. Tätä voi pukea päähän monell tavalla:

 

Iloisena päivänä nappulat kaakkoon ja tötterö ylös!

Harkitsevammin donitsi pään päällä:

 

Tyylikkäänä hattumaisesti:

 

Hartiajuttu vaati Salon Napin suurimman maissinapin kiinnitykseen.

 

Lanka: Marks&Kattens Tokyo (45% villaa ja 55%akryyliä, 50g=35m), Puikot pipossa nro 9 ja huivissa nro 12 pyöröt (Addi). Menekki koko settiin 7 kerää eli 350g.

 

Eikä pidä unohtaa viikon frilloja! Kerros kerrokselta uteliaille neulomista näyttäessä on valmistunut pikkupikkufrilla:

 

Lanka: Butterfly 1 kerä (12 m), puikot: toinen taisi olla 6½ ja toinen 5½… Ku puikon koolla ei oo mitään merkitystä lopputuloksen kannalta. Muovit tai bambut on kevyemmät.

Ja tämän viikon frillatulokaskin on päätynyt puikoille:

 

Papillonissa on hauskoja pikkupikkupampuloita verkkolangan reunassa:

 '

ja monta väriä:

Huomenna unohdetaan frillat ja mökkihöperöiydtään sienimetsään.

Hyvää viikonloppua teillekki!

P.S. Siis onhan tuo hartiajuttu oikeesti huivi? Onhan se kun itse saa määrätä säännöt. Siispä tiimalasin muotoinen hartia"huivi" ja viikon frilla päätyvät Hulluun HuiviVuoteen numeroilla 25 ja 26...