Tein viikko sitten Piikumaisen päätöksen olla bloggaamatta ennen kuin tästä tarjouslangasta (klik) neulomani jakku on valmis. Tässä sitä ollaan – nappilistat on tekemättä ja kaulus edelleen irti vaikka olen viettänyt netittömiä iltoja saaressa neuloen…

 Alkuviikolla virkkasin uudelleen veljentytön kesähatun. Ensimmäinen versio oli liian pieni

 Karvisen hyttyssukat sentään sain valmiiksi:

 

Lanka: Gjestal Janne, puikot 3½, menekki 130g. Piti tehdä jämälankasukat, mutta jostain syystä herralle ei kelvannut keltaiset varpaat Mun mielestäni ne olis olleet hauskat…

  Sain Äidiltä Maija Paavilaisen ”Mummo puikoissa” –kirjan. Moni juttu kolahti ja tähän kohtaan sopii: ”Kaunein kiitos on huomata lapasten kuluneen käytössä”. Karvisen viimevuotiset hyttyssukat on kuluneet puhki...

  Puotiin on tullut viime päivinä paljon uusia frillahuivilankoja. Uusia en ole vielä saanut puikoille, mutta tämä Ondas-huivi tuli valmiiksi pari päivää sitten:

 

Eilen tehtiin poikkeuksellinen reittivalinta mökille. Ajettiin ensin kotitalon ohi:

 

Sitten poikettiin Aurajoessa katsomassa sotalaivoja ja ajettiin Ruissalon ja Airiston kautta saareen. Rokkia ei kuultu, mut nähtiin yks benjihyppy. Airistolla oltiin kuin vuoristoradalla Silja Europan aalloissa. Siinäpä oli huvipuistoa kerrakseen! Matkakässynä oli junasukat:

 

Lanka: teeteen uusi vauvalanka Helmi. 100% merinovillaa, 50g=200m, 28s=10cm, puikot 2½-3. Lanka on tulossa markkinoille syksyllä. Kuvassa väri on kummallinen – oikeasti sukat on kauniin vihreät… Menekki n. puoli kerää (saares ei oo vaakaa) (Edit: 29g)ja puikot 2½.

 Molemmat sukat ovat KesäYön Hullutuksia (12 ja 13) ja frillahuivi menee Hullun Huivivuoden Saldoon numerolla 16.

Just nyt tuntuu siltä, että Kesäyön Hullutukset on menossa koko lailla ketuilleen. Olis niin paljon muutakin tekemistä. Mustikat alkaa kypsyä:

 

Viikolla keräsin jo vähän. Nyt mietin että odottelenko niiden kunnollista kypsymistä vai jatkanko poimimista tänään. Vaarana on et räkätit vie kaiken ja mä jään kiukkuisena nuolemaan näppejäni… Meillä nimittäin räkätit kiusaa kissaa eikä päinvastoin.

Matotkin pitäis pestä. Sääkartat ennustivat että tänään yhdeksältä sataa sekä Turussa että Paraisilla (me ollaan siinä välissä). Ei satanut ja laitoin ensimmäisen maton likoamaan.

Väripatakin vetää puoleensa, mutta vielä olen onnistunut vastustamaan kiusausta. Uusi keittolevy on kuitenkin ollut ahkerassa käytössä:

 

Viime viikonloppuna sillä paistettiin kuhaa ja kesän ensimmäinen kanttarellisoosi!

Vähän yksipuoliseksi viikonloppujen ruokalistat - samaa sapuskaa meillä tulee olemaan tänäänkin