Ennen kuin tämä uusi vuosi pääsee kunnolla vauhtiin palaan vielä hetkeksi viime vuoden puolelle.

Kuten jo aikaisemmin kerroin, Tassu oli ollut kovasti kiltti ja saanut paljon joululahjoja. Omasta kiltteydestäni en nyt mene takuuseen, mutta kauniita lahjoja ja monia muistamisia sain minäkin. Olen kaikista kiitollinen ja liikuttunutkin.

Aattoiltana ei vielä tiedetty myrskyistä mitään. Perhe oli koolla isän ja äidin mökillä ja paketteja avattiin. Monta vuotta jo ollaan sovittu ettei aikuisille mitään… Itse tehdyt lahjat on niitä hienoimpia ainakin mun mielestäni. Hävettää ihan kun en tänä vuonna itse saanut aikaiseksi mitään.  Tänään sain viimeisteltyä aattoiltana paketista löytyneen lahjani:

 

Isäni (76 vee) on tämän pistellyt! Isä teki jouluksikin taas yli 50 ristipistoista joulukorttia puhumattakaan muista korteista, joilla muistetaan ystäviä merkkipäivinä pitkin vuotta. Olin ihan liikuttunut ja iloinen lahjasta. Vähän olen joskus ollut kade kun tiedän näitä paprutelineitä olevan KAIKILLA muilla paitsi mulla. Mun tehtävä kun on aina ommella koneella noi lokerot… Tässä versiossa myös ripustussysteemi on ihan omanlainen – katajasta vuoltu. Otin kuvan eteisen seinällä ja nyt mietin et jos tuon paperisysteemin jättäisi siihen – kuka sitä nyt veskissä näkee?

Jännittävän muotoisia paketteja löytyi kuusen alta ja jokainen lapsista ja lapsenlapsista sai omansa. Minun paketista löytyi tämä:

 

Minnan Mulperissa oli ennen Joulua myytävänä kivoja tikkumökkejä ja vein isälle yhden sillä seurauksella, että hän tilasi niitä heti lisää… Kaikissa lahjapaketeista löytyneissä oli eri kuvio. Harmi, että pikkukamera hajosi just aattona – muuten olisin kuvannut kaikki mökit. Niin hieno tämä on, ettei sitä kyllä kynttilän sytyttämiseen raaski käyttää! Askin alla oleva liina taas on äidin tekemä joulumielen tuoja – se laitetaan pöydälle joka vuosi ensimmäisenä joulusiivouksen jälkeen.

Pehmeänkin paketin sain…

 

Nämä joku on jo voinut nähdäkin – Piikun blogissa. Kiitos!

Sit vielä pari lahjakorttia…niiden avulla kaunistuu nassu, vetristyy seisomatyöläisen tassut ja ilosta ja nautinnosta myös korvienväli.

Joka vuonna pitäisi opetella edes yksi uusi tekniikka. Vähän viime tippaan jäi taas. Olin päättänyt opetella Bavarian virkkausta ja sillä kidutin itseäni uudenvuodenaattona… Selkeä ja hyvä suomenkielinen ohje löytyi täältä. Ajattelin et rätti olis sopivan pieni… Lankana Bamboo Batik (50% bambu, 50% puuvilla, 120m/50g). Käsillä oleva koukku oli 2,5 ja liian pieni (mökil ei ollu paljon valinnanvaraa). Virheitä on ainakin alussa, mutta lopussa kiitos seisoo. Opin tekniikan! Jostain muusta langasta se vois olla ihan nättiä…

Siinä virkatessa kuitenkin kypsyi uudenvuodenlupaukseni… Miksi kiusata itseni kaltaista mukavaa ihmistä virkkauksella kun en siitä yhtään tykkää? Päätin etten virkkaa yhtään vuonna 2012! Mut uudenvuodenlupaukset tehdään rikottaviks eikvaa? Esim. sytomyssyn tekee paljon sutjakkaammin virkkamalla ku neulomalla…

Sit vielä ne tilastot… Knit Meter kertoi mun päässeen kotiin viime vuonna. Edellisvuonnahan neuloin itseni jo Salosta Piikkiöön ja viime vuonna pääsin viimein kotiin Turkuun. Lankaa tuli hukattua 27989 metriä. Niistä surkeat 1232 metriä on kärvistelty virkkaamalla ja 26757 metriä nautiskeltu neulomalla. Jos joskus viitsin niin lasken blogijutuista myös grammat. Se päivä ei oo tänään.

Ja vielä yksi pieni tilastollinen ihme: Karvinen laittoi viime vuodenvaihteen laskurilukeman ylös ja siitä voi laskea, että Susun Silmukoissa on viime vuoden aikana käyty yli 60000 kertaa! Sisäinen insinöörini heti laskee et joka päivä 165 kertaa joka on (omasta mielestäni) KAMALAN PALJON. Kiitokset kaikille blogissani vierailleille ja kommenttejakin jättäneille. Kommentit on bloggauksen suola ja sokeri (vai pitäiskö sanoa et merino ja alpakka).

Tai ehkä sittenkin kissankarva – tiedän ettei mun silmukkani ole kovinkaan kummoisia käsityötaidonnäytteitä… Tassulla on omat faninsa ja heille tässä vielä yksi kuva synttäripäivällisestä:

Katkarapuja kupissa katettuna keittiön pöydälle. Arvatkaapa suostuuko se enää syömään lattialta omasta paikastaan?