Jos huivin nimi on Simplicitas niin eikös se kuulosta just siltä et se on simppeli ja helppo? Niin minäkin ajattelin luodessani silmukat joskus ennen Juhannusta. Taisi pääkoppa tehdä tepposet tai mikä lie asennevamma oli mutta joka ikisessä pitsiraidassa mun silmukkaluku oli ihan päin peppua. Huivi siitä kuitenkin tuli. Vähän niinku Simplicitas muttei kuitenkaan. Reunukseen sain viimein huijattua sopivan silmukkaluvun, mutta päättelykin piti sit tehdä ihan perinteisesti eikä virkaten kun lanka loppui kesken.

 

Joka tapauksessa tässä on Hullun Huivivuoden 17. ja KesäYön Hullutuksen 16. tuotos. Ja oikeasti huivimalli on kiva, nopea ja helppo neuloa.

 Lanka on jotain ihanaa villaa. Muistaakseni merinoa ja 100g/420 m (tässä menekki koko vyyhti miinus 1,5m). Ostin sen Titityyltä Tampereen messuilta vuonna 2009. Jotkut langat pitäisi vaan jättää hattuhyllylle rakastettavaksi ja siliteltäväksi. Ihanan värinen vyyhti muuttui karmeaksi sekasotkuksi heti kun kerin sen. Kerran siitä meinas jo tulla sukat mut purkuun meni.

Varsin opettavainen projekti. Jotkut langat vaan pitää jättää neulomatta ja joskus kannattaisi uskoa äitiä, joka yritti estellä tuon vyyhdin ostamisa. Mukamas mulla olis ollu ihan tarpeeksi lankaa omassa kaupassani… Jotkut langat vaan PITÄÄ SAADA, mut niitä EI OLE PAKKO NEULOA!

KesäYön Hullutuksen loppu häämöttää ja mulle alkaa tulla pieni luovuttamisen mieliala. Viime päivät on menneet ”Erittäin Tärkeiden Asioiden” parissa kuten:

 

Ja

 

Eilisaamuna läysin varmaan viis litraa kantsuja! Kuvassa on vaan se osa, joka mahtui kerralla pannulle…

Mattopyykkikin tuli viimein päätökseen. Vesisateessa bikineissä (kun en viitsinyt sadevaatteitakaan pukea). Ainakin huuhteluvesi tuli ihan ilmaiseksi taivaalta. Nyt onkin sit ongelmana miten ne matot saadaan kuivaksi…

Tänään ollaan Tassun kanssa kotivisiitillä ekaa kertaa pariin viikkoon. Multa loppui puhtaat vaatteet joten oli pakko tulla pyykille. Samalla sulatettiin pakastin. Fiksut ihmiset varmaan sulattaa pakastimensa talvipakkasilla… Kiukkuinen kaupunkiin tuotu kissa leppyi, kun pakastimesta löytyi vielä yksi Pappan ja Mummin tuoma Tassukalapussi ja parit katkarapupussin jämät!

Vuodatus on tänä iltana tahmean hidas, joten tässä blogatessa on tullut tehtyä muutama nyppy seuraavaan huiviin. Neljäs pyykkikoneellinen linkoaa viimeisiään. Suokaa anteeksi naapurit ja kiittäkää onneanne, etten mä käy täällä kovin usein. Talvella lupaan pestä pyykkini ihan säälliseen aikaan!