Salon Seudun Kädentaitajien yks kevään teemailta pidetään Anjalinilla. Aiheena on Bavarian virkkaus. No emmää ihan yksin siit vastuus ole ku Jossukin on lupautunut opeks, mut joteski tuli semmoinen olo et kai se tarttis opetella… Ja vähän paineitakin alkoi olla – teemailtaan on vajaa kuukaus aikaa. Löysin netistä parikin sivua, joissa hommaa selitettiin. Pari jämäkerää bambulankaa lähti viikonloppuevääksi. Tiskirätteijä ei oo koskaan liikaa.

Lauantai-iltana aloitin ja sunnuntaiaamuna jatkoin. Virkkaaminen kun on mulle ihan kamalan vaikeeta, niin seurauksena oli jämähtäneet niskat ja kauhea päänsärky, joka ei johtunut punaviinistä! Kaiken lisäksi mä puristan koukkua niin kovin et peukkukin on ihan tärviöllä. Eikä lopputuloksellakaan voi leuhkia:

 

Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo, koukku 3½mm Knit Pron ergonominen alumininen, menekki 28g.

 

Mut voin ihan oikeasti leuhkia sillä, että nyt mä luulen hiffanneeni tään jutun ja pari ideaa on nupissa. Tässä harjoitelmassa värinvaihdot meni ihan pyllylleen – olis kannattanut tehdä kaks kerrosta aina samalla värillä. Mut lopputulema on et kelpo tiskirätti ja harjoitukset jatkuu… Perästä kuuluu!

Uusista langoista tekis aina mieli tehdä joku oikea mallineule. Olis kivaa saada asiakkaille jotain hypisteltävää ja itselle tuntumaa lankaan. Pelkkä kerä kun ei oikeasti kerro paljon mitään. Mut ku niit lankoi tulee aina yhdellä kertaa kamalan monta niin aika ei riitä ja tulee paniikki ja mitä tekee lankakaupan täti? Yleensä mallitilkkuja…

Tänä keväänä päätin toimia toisin. Teen sen ”mallitilkun” sytomyssyksi. Lanka tulee testatuks ja lopputuote toimitetaan sesongin päätyttyä ens syksynä TYKSiin. Sitä ennen langalle tehdään vielä pesunkestotesti.

Eka ”mallitilkkuni”

 

CeWeC Miranda. 45% puuvilla, 23% pellava, 32% akryyli, 50g=145m, puikkosuositus 3½!, tiheys 23s=10cm, hinta 4 eur/kerä. Menekki myssyyn 33g.  Tässä muita värejä:

 

Toinen ”mallitilkku”

 

Lang Seta Tweed. 75% silkki, 25%puuvilla, 25g=100m, puikot 3½-4, tiheys 21s=10cm, hinta 5,85 eur/kerä. Tää oli ”pakko saada” –lanka! Uskomattoman kevyttä ja riittoisaa. Menekki myssyyn 1 25g:n kerä (3 metriä jäi). Muita värejä tässä:

 

Molemmat ”mallitilkkusytomyssyt” neuloin korvakuulolta. Loin 100 silmukkaa Addin pyöröpuikoille 3½ ja pistelin menemään. Tykkäsin neulon molempia lankoja. Seta tuntui alkuun liian löysältä – parempi olisi tähän tarkoitukseen ollut vähän pienempi puikkokoko.

Jos joku ihmettelee hillittyjä värivalintojani niin syyllinen löytyy lankakaupan laadunvalvojassa:

 

Vein kaikki kerät valokuvaa varten kotiin ja kun silmä vältti niin Tassu oli tehnyt omat lankatestinsä… Jospa Tassun lempiväri on beessi? Toivottavasti joku tykkää käyttää vähän hillitymmän väristä sytomyssyä. Meitähän on niin moneksi. Nämä pipot ei ainakaan kiristä, sillä sen verran isoja ovat. Karvinen lainasi päänsä kuvauskäyttöön kun sen huushollista ei löytynyt tarpeeksi isoa taikinakulhoa…

Niskapeukkujuntturoiden lisäksi viikonloppuna tuli vietettyä aikaa ulkosalla. Seurauksena kamala määrä risuja ja komea torso:

 

Mahtaakohan tuosta joskus vielä tulla omenia?