Lankapirtin Matleena heitti hyvän haasteen ja parin päivän miettimisen jälkeen Piikun kanssa päätettiin tarttua siihen.

Koska eilisiltapäivänä sain ystävältä tekstarin, jossa luki: "Kyl myssyt kelpaa, tehdä saa ilomielin" niin:

Tehdäämpä taas sytomyssyjä TYKS:aan!

Kampanja-aika on ystävänpäivään 14.2. asti. Myssyjä voit toimittaa Turussa Piikulle tai minulle ja Salossa tietenkin Anjalinille, Annakatu 5.

Matleenan luvalla kopioin muistinvirkistykseksi suoraan hänen blogistaan:

Mikä on sytomyssy?

Se on lahja syöpähoitojen takia hiuksensa menettäneelle ihmiselle  (naiset, miehet, lapset).  Myssyjä on lahjoitettu ja lahjoitetaan edelleen hoitoja antaviin sairaaloihin, jotka jakavat myssyt edelleen myssyjä tarvitseville henkilöille.  Itse sairauttahan myssy ei paranna, mutta se voi olla suuri ilo ja helpotus ikävää sairautta ja kovia hoitoja kokevalle ihmiselle. Varmaan jokaista meistä syöpäsairaus koskettaa tavalla tai toisella.

Sytomyssy voi olla malliltaan ja väriltään millainen tahansa. On vain hyvä, jos tehdään monenlaisia myssyjä, että jokainen tarvitsija löytäisi mieleisensä. Voi siis tehdä myssyjä naisille, miehille, nuorille ja lapsille.  Niitä voi tehdä neulomalla, virkkaamalla tai vaikka ompelemalla.  Ratkaisevinta niissä on materiaali, ettei myssy kutita eikä hiosta hiuksettomassa päässä.  Tärkeää on myös, että myssy kestää hyvin pesua. Monet luonnonkuidut esim. puuvilla, bambu ja merinovilla ovat tällaisia.  Yhteen myssyyn menee lankaa vain 50-100 g.

Seijasisko on kerännyt blogiinsa hyviä myssyohjelinkkejä. Linkkeihin pääset klikkaamalla tästä.

Piiku perusti eilen Facebookiin Sytomyssykampanja Tyksiin -ryhmän. Siellä, sekä blogeissamme tiedotamme kampanjasta ja voitte myös itse julkaista kuvianne ja kommentoida. Liitythän mukaan!

Ensimmäinen myssyni on vielä alkutekijöissään:

Lankana Adriafilin Duo Plus - merinovillaa ja puuvillaa, konepestävää ja ihanan tuntuista. Anjalinin alekorista nappasin mukaani. Eilen se ei vielä edistynyt, koska ilta meni Mattimyöhäisten joulukorttikurssilla Mulperissa:

Nyt en enää jaarittele enempää vaan tartun puikkoihin. Tartuthan sinäkin ja tule mukaan keräykseen!