Taas oli monta otsikkoehdotusta kun koko viikon jutustelut tulee tähän samaan postaukseen. Olis ollu tarjolla Kukkahattutätimysyn ohjetta ja kaikkee muuta kivaa, mutta tuo nyt sopii tähän perjantai-iltaan

 Mulla ei lanka lopu kesken. Ei varsinkaan kun neulon huivin ja puran ja neulon saman huivin uudelleen… Monta kertaa on kuultu ettei koolla ole väliä ja itsekin olen sanonut niin monta kertaa vaikka mulle on toisin kerrottu. Siis puikon koolla. Siis röyhelölankoja neulottaessa. Oma Cascade-huivini näytti ihan siedettävältä kunnes Kirsi näytti omansa. Minä neuloin 5,5 mm puikolla ja Kirsi jollain kolmosella. Kirsin huivi oli paljon nätimpi siispä minä purkamaan ja neulomaan uusiksi:

 

Tässä näkyy ero:

 

Isommalla puikolla neulottu on ihan suttuisen näköinen kun taas pienellä neulottu on sileä ja siisti. Outo juttu mut totta ja näyttää pätevän muihinkin röyhelölankoihin.

 Yhden sytomyssynkin olen tehnyt tällä viikolla. Lankana ekopuuvillan ja villan (50/50) sekoitus Atol. 50g=165m, puikot 3mm ja menekki 31g. Malli Hurrikaanihattu

 

Lanka on normaalisti luonnonvalkoista, tämä on Kool Aidilla värjättyä. Siinä näkyy kivasti, että villa värjäytyy, mut puuvilla ei.

Myssyasioissa on muutenkin ollut tosi vilkasta tällä viikolla. Monta sytomyssyä on puotiin tuotu ja vielä useampi on käynyt kertomassa neulovansa tai virkkaavansa sytomyssyjä Tyksiin Ystävänpäiväksi. Sen verran kun olen blogeissa ehtinyt piipahtelemaan, niin huomaan, että tämä keräys on jälleen otettu sydämen asiaksi ja se on hieno juttu!

Hauskanen juttu on myös oman Kukkahattutätisytomyssyni herättämä innostus. Moni on ohjetta kysellyt puodissa ja myös sähköpostissa. Ystävänpäivämyssyhaasteen heittänyt Matleena oli ensimmäisiä. Kirjoitin pari riviä sähköpostilla, mutta viimein päätin laittaa ohjetta ihan oikeasti paperille ja Seijasiskon pyynnöstä myös tänne blogiin. Minähän en ole mikään neulesuunnittelija, mut joskus sitä sokeakin kana löytää jyvän. Yksinkertaiset ideat on näköjään parhaita.

Näissä neulejutuissa taitaa kaikki olla jo keksittyä. Melkein kaikki ohjeet on yhdistelmiä joistain jo olemassa olevista malleista ja niin tämäkin – Kashmir Artsin Anna Ishtiaqin Röyhelörannekkeet olivat tämän pääkappaleen idean alku. Ohjetta testasin tekemällä toisenkin röyhelömyssyn – ajatuksena pikkutyttösen kesäpäähine:

 

Lanka: Röyhelö Can Can, 5-6 metriä ja myssylankana Banda Bamboo (97% bambu, 3% elastaani, 50g=110m) menekki 23g puikoilla 2½ sukkikset. Vielä eilen epäilin tämän olevan kokoa nukke, mutta muutama asiantuntevampi kertoi tänään et neljä-viisivuotiaan kokoa olis. Joten ohje on nyt blogin sivuilla. Muistakaa, et minä en oo neulesuunnittelija enkä ohjeen kirjoittaja (tykkään kyllä ruotia toisten tekemiä ohjeita kriittisesti) – parannusehdotukset on tervetulleita! Ohjetta kirjoittaessani oletin, että jokainen on jo röyhelöä neulonut enkä alkanut sitä enempää selittelemään…

Piiku on kans tehtaillut sytomyssyjä siihen tahtiin, että Knit Pron lyhyt pyörökaapeli sanoi sopimuken irti. Kaapelitreffit oli tänään yhteisessä lähikaupassamme ja samalla tuli hoidettua kansalaisvelvollisuudet.

Tyksin sytomyssykuvia voit käydä katsomassa Facebookin Sytomyssykampanja Tyksiin –ryhmän sivuilla. Sieltä löytyvät myös Mammutin tänään tuomat 17 myssyä ja muut Anjalinille tuodut keräysymyssyt. Kipeästä kintustaan huolimatta Mammutti lähti tuomaan myssyt ihan henk koht. Tuliaisiakin sain ja olin ihan otettu:

 

Tämän kässäpussin laitan sunnuntaina täyteen lankoja! Matka käy pariin lankatukkuun kevään lanka-asioita haistelemaan. Blogikuvaaja lupautui kuskiksi, joten minä saan neuloa koko matkan! Työ tuntuu melkein juhlalta... Kiitos Mammutille ja jo etukäteen Kuski-Karviselle!

 

Näillä mennään kohti viikonlopua…Aurinkoista sellaista!