Eilen valmistui vuoden 2009 eka. Sukat kuinkas muuten. Malli on tavis, lanka sen sijaan jännittävä SWTC:n Tofutises (50% Superwash Wool, 25% Soysilk Fibres, 22,5% Cotton ja 2,5% Chitin) 100g/425m. Ruusupuisilla 2½:n puikoilla tikuttelin. Lankaa kokoon Susu (=39) kunnon varrella meni 53 g. Edelliseen postaukseeni viitaten tämä ei siis mene langankulutustilastoon ollenkaan, koska lankaa on vielä puolisen kerää jäljellä ja vyöte kerän ympärillä eikä missään vyötearkistossa. Pitänee keksiä uusi tilastointimenetelmä!

 

Tuo kitiini se tekee tämän langan jännäksi. Kitiiniä saadaan katkarapujen ja rapujen kuorista ja sen sanotaan olevan luonnostaan antibakteerinen ja sillä on todettu olevan vaikutuksia, jotka edistävät haavojen paranemista (näin olen lukenut, lähdettä en muista). Nyt on mulla varmasti taas onnelliset varpaat – kuvassa leputtelen jalkojani päivän lenkkeilyn jälkeen.

 

Lanka koostui kolmesta erivärisestä säikeestä ja pikkuisen epäilytti mitenkä neulominen sujuu. Kokemus oli positiivinen – lanka pysyi hyvin ”kasassa” eikä mennyt sääpuoleen. Vaikka lanka on puoliksi villaa, niin tuntu on kuitenkin puuvillamainen. Huomenna alkaa käyttötesti!

  

Myös Tassua Tofutsies kiinnosti…Kyllähän kunnon katti katkaravun tunnistaa!

 

Vai olikohan se kiinnostuksen kohde sittenkin villan ja soijan yhdistelmä? Viime yönä meidän "kiltti kissamme" ei tuonut sänkyyn aamiaista äidille vaan jotain, josta tietää äiskän tykkäävän ihan mahdottomasti:

 

LANKAA!

 

Jos joku on noin onnellinen niin voiks sille olla edes vihainen?