Olipa kerran lankakauppias, joka näytti röyhelöhuivin neulomista asiakkailleen. Viikkojen kuluessa siinä puuhassa automaattisesti syntyy myös jotain valmista:

 

Lanka: Vega. Puikot 5,5-6mm. Silmukoita 6. Huivin pituus… neljä kertaa kaulan ympäri ja vähän päälle. Töistä lähtiessä yks osa huivista oli kiinni korviksessa ja toinen tietskalaukun vetoketjussa. Vaikka pikku Rypäle osaakin ajaa kotiin ilman mun ajattelua, niin kaasujalkaa ja ratinkääntäjää se tarvii avukseen. Röyhelöt korvissa se ei olikein suju. Huivi on upean värinen, mutta nuukaillessani silmukoista se oli liian pitkä ja ohut kuin rotanhäntä. Harvoin puran mut tällä kertaa…

 

Harmittaa vaan etten keksinyt purkamista jo päivällä kun äiti oli mun kanssa töissä. Äiti niin tykkää mun töiden purkamisesta. Tosin hänellä oli tärkeämpää tekemistä tikutellessaan joulupalloa vapaahetkinään. Harmi ettei pallosta oli valokuvaa. Hieno oli.

Kiitos viime postauksen kommenteista. Kommentit lämmittää mieltä aina. Jotenkin vähän hävettää kun silmukkabloginpitäjä lörpöttelee jonninjoutavia vaan siks kun silmukoista ei ole viime aikoina ollut paljon puhuttavaa… Tänään äidin kanssa juteltiin mun lapsuuden ”intohmoista” ja äiti muisti mun olleen nenä kiinni kirjassa AINA. Ehkäpä tämä tarinointi on niiltä ajoilta lähtöisin…

Eilen hain Tassun kotiin. Minun eksyillessäni hämäläisissä metsissä Karvis ja Tassu kehittivät isä-poika-suhdettaan Karvislandiassa. Ensitöikseen kotiin palattuaan Tassu tarkasti ja hyväksyi messuostokseni:

 

Paras messutuliainen oli kuitenkin ilmaisjakelupaperipussi:

 

En sitä henno ottaa sitä poiskaan vaikka tänään oli imurointipäivä. On se vaan niin hyvä piilo!

Kaikesta menosta ja meiningistä huolimatta täällä myös neulotaan. Kerrankin itselle. Tunikaa pukkaa Kahsmir Artsin punaisesta Resham Silkwoolista:

 

Lanka on ihanan rouheaa, sisältäen kierrätyssilkkiä ja villaa. Nämä itselle ajatellut neuleet päätyvät usein keskeneräisten täiden hautausmaalle, mut tää ei. Olen tästä langasta (ja väristä) tehdystä haaveillut vaikka miten pitkään. Mallitilkunkin tein, mutta jotenkin neule näyttää elefantin vaatteelta. En aio purkaa, mutta saattaa käydä niin, että tämän jälkeen alan ihan tosissani perehtyä ylhäältä alas neulottaviin… Jos en ihan väärin oo ymmärtäny niin niitä on helpompi matkan varrella modata oman kokoiseksi?

Kashmir Artsin lankoihin voitte tulla tutustunmaan Anjalinille perjantaina. Klo 11.00-18.00 puodissa on vierailevana tähtenä Anna Ishtiaq esittelemässä lankojaan, mallejaan ja kivoja kässyihin liittyviä tilpehöörejään. Nyt on hyvä tilaisuus tehdä joululahjahankintoja itelleen tai neuloville ystävälleen! Ja huomata, että röyhelölangoista voi tehdä muutakin kuin huiveja… Röyhelötossut otan puikoille seuraavaksi!

Tervetuloa!