Vuoden ekat kanttarellit löytyi viime lauantaina:


Pakko tunnustaa et taisin itse kävellä vahingossa noiden yli... Uusia alkua on kuitenkin jo tulossa! Sunnuntaiksi luvattiin sadetta. Kaukaa viisaana peittelin poltettavan risukasan pressulla edellisen iltana. Rankkasateesta huolimatta se syttyi ja paloi iloisesti koko päivän:Kerättiin kasaan rannoille uineita lahoja puita ja kaikkea muuta hävitettävää. lllalla käärittiin possunfile folioon ja haudattiin tuhkaan kypsymään. Oli muuten herkkua!

Karvisella on pakkomielteenä ostaa aina Biltemasta, Motonetista ja Honkkarista joka kerta lisää työrukkasia. Kaikkein kovimman sateen aikana tein inventaarion työrukkaskaappiin. Ehjiä, melkein käyttämättömiä oli 46 paria! Minäpä järjestin yhden naisen pakkotyöleiriprotestin ja poltin kaikki vähänkin rikkinäiset ja parittomat

Maanantaiaamu näytti lupaavalta. Tuuli ja aallokko oli liian kovaa veneretkeä ajatellen ja vesi liian korkealla betonihommiin. Istahdin aamiaisen jälkeen talon taakse terassille aurinkoon neule kädessäni. Oikea lomapäivä oli mielessä! Vaan kuinkas kävikään - se pahuksen vesi alkoi laskea ja betonihommiinhan sit jouduin... Ei se valmiiksi tullut, mutta nyt homma ei ole enää niin kriittinen veden korkeuden suhteen.


Kalasaaliit on olleet surkeita. Verkossa muutama onneton sintti silloin tällöin. Katiskassa sentään vähän apetta kissalle. Yhtenä aamuna katiskassa oli kamalan iso hauki! Päästettiin tapamme mukaan se "kasvamaan". Myöhemmin kyl vähän harmitti... Kuulemma hauesta saa ihan syötävää kun laittaa tarpeeksi voita, suolaa, kermaa ja juustoraastetta. Ja olishan siinä ollu ruokaa Tassulle moneks päiväks!Jostain syystä mä itte tykkään lomalla sadepäivistäkin. Silloin saa olla ja neuloa. Tassulla on toinen mielipide. Sateella se mököttää terassin tuolilla ja jos se puhuis niin varmaan sanoi et "Äiskä laita toi suihku kiinni!" Tiistaiaamuna oli komea ukkosmyräkkä. Siitä Tassu ei tykänny yhtään vaan pakeni piiloon sängyn alle. Sieltä se uskaltautui pois vasta pitkän ajan kuluttua.Ja kun kerran oli satanut ja mulla tuota juhannuskokkoainesta riittää niin:


Kyllä täällä aurikoakin on ollut ja kaikkea siltä väliltä. Tässä yhden illan sielunmaisema juuri auringonlaskun jälkeen:


Eilen lähdettiin käymään sivistyksen parissa. Käytiin Paraisilla Honkkarissa (ei ostettu yhtään paria työrukkasia) ja ruokakaupassa. Puolen viikon mökkihöperöitymisen jälkeen kaupungin vilinä tuntui kamalalta. Kiire takaisin saareen oli niin kova, ettei käyty edes terassilla eikä Hesellä eikä edes lankakaupassa!

Lankakauppaan olis kyl ollu asiaa... Ida oli oikeassa - mulla ei ollu tarpeeksi lankaa mukana!Rowanin Felted Tweed on ihan himoneulottavaa lankaa. Mut kaks kerää tuohon huiviin ei sit riittänyt. Mun tuuriani et lanka loppuu kesken puolivälissä päättelykerrosta! Arvatkaas harmittaako?

Nyt on aika lähteä toiveikkaana kokemaan verkkoa joten toivottelenpa kaikille täällä piipahtaville

Aurinkoista vuoden pisintä päivää!