Mä kun olen tunnetusti kamalan positiivinen ihminen niin yritän kaikista töppäilyistäni keksiä jotain positiivista… ainakin parin päivän kuluttuaNolostunut Yhdestä loppukesän töpeksimisestä syntyi ajatus hyödyntää Sandnesin Duett-langan mainiota huopumisominaisuutta…

 

Suunnitteluasteella tämäkin homma on ollut kaksi kuukautta (kuka sitä nyt ennen sukkasatoa?) ja nyt on ensimmäiset tulokset valmiina. Ihan kivasti onnistui!

 

Tein ensin lasten sukat ja niiden perusteella laskin silmukat ja suhdeluvut oman kokoisiin (n.40) huopasukkiin.

 1255711224_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lasten sukat ennen.

1255711269_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Naisten sukat ennen.

 

Mittasuhdetta kuvaa tuo oman normaalinkokoinen sukkani ja tietysti blogikissa, joka ei ole mikään ihan pieni otus… Tuo tahran näköinen on vaan vettä. Innoissani unohdin kuvata sukat ennen pesukoneeseen heittämistä.

 

Puikot: sukkapuikot nro 4.

Lanka: Duett, 55% puuvillaa, 45% villaa (suositellaan hellävaraista konepesua 40 asteessa)

Menekki kokoon 30 81g ja kokoon 39-40 126g

Huovutus: 60°C, linkous 800 kierrosta.

1255711251_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Tykkään tuosta sukanmallisesta huopatossusta ja Duetti huopuu kauniiksi. Se ei ole liian tönkköä ja paksua. Kotitossuina tosi kivat! Olisihan näihin voinut tehdä jotain koristuksia, mutta nää nyt oli prototyyppejä, jotka menevät kuitenkin Heinälatoon.

 Piti sitten ”sarjoittaa” kaikki muutkin koot, mut insinööismäinen matikkani ei pelannutkaan kun muistiinpanot olivat "vähän" putteellisia joten pitää varmaan tehdä vielä parit tossut lisää. Tällä kertaa vois jo tehdä vaikka raitoja (=Susun suurin luovuussaavutus).

Viikko sitten sain Marjutilta tunnustuksen:

1255715089_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Säännöt

1. Laita tunnustus blogiisi.
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.
3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.
5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti

Minun aistini:

1.Kuulo – Ihan ensimmäinen asia, joka tulee mieleen on HILJAISUUS. Olen aika sosiaalinen ja kova itse puhumaan, mutta työviikon jälkeen vaikka mökillä on ihanaa kuunnella hiljaisuutta. Meren ääniä ja tuulen huminaa puissa tai suhinaa kaislikossa. On eri asia kuulla tai kuunnella… Musiikkia kuuntelen välillä ahkerasti ja välilllä en ollenkaan. Moni biisi tuo mieleen menneitä elämäntilanteita ja muistoja. Välillä ihania ja toisinaan kipeitäkin.

2.Näkö – Värit, valot varjot. Tällä hetkellä ikänäkö on kenkuttava juttu. Kakkulat olen omistanut jo vuoden, mutta en vaan muista niitä käyttää. Töissä iltapäivisin tekee tiukkaa leikata kangasta lankasuoraan ja olen huomannut, että luen vähemmän kuin ennen. Kissanruokapurkin hehkutusjäännös saa olla nykyisin tarkistamatta…

3. Tunto – parhaalta tuntuu Tassun turkki ulkoilupäivän jälkeen. Niin pehmeä ja sileä. Ja tietenkin kaikki ihanat langat. Ihmiskosketus. Olen kova halailemaan – joskus sanat ei vaan riitä.

4.Haju – kesäsateen kastama kuuma asfaltti (tää on varmaan jotain kieroa), nurmikonleikkuun tuoksu, puilla lämpenevä sauna… Joistain tuoksuista tulee muistoja mieleen.

5. Maku – Tykkään enemmän suolaisesta kuin makeasta. Suklaa ja jäätelö on ookoo, mutta parhaat värinät tulee vaikkapa juustoista, yrteistä ja pippureista. Ja toisten laittama ruoka maistuu poikkeuksetta taivaalliseltaJ

Olen aika surkea näiden haasteiden kanssa. Aina menee pitkä aika, ennen kuin vastaan kun tuntuu siltä, että niitä pitäisi pohtia niin tarkkaan, pitkään ja syvästi. Tämäkin on kiertänyt jo varmaan kaikki tutut blogit, joten jätän tällä kertaa haastamatta. Mut silt varalt, ettei sulla vielä tätä ole niin nappaa mukaan!