Kahdeksankytluvulla ”hurjaa” nuoruuttani viettäneenä lauleskelin koko maanantai-illan Eppujen biisiä ”Näin kulutan aikaa” Muutin vaan kaikki perjantait maanantaiksi ja oikeasti vietin aikaani kissan ja näiden parissa:

 1251910191_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Varttia vaille puolenyön oli lanka valmiina ja puikot valittuna:

 1251910116_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olin ajatellut, että aloitan kärjestä kun lankaa oli vajaa kerä. Moda 4 oli avattu juuri oikealta sivulta.

 

Minuutin yli puolenyön otin puikot (uudet KNIT PRO:t) ja langan käsiini. Kieputusta, kuvien katselua ja uudelleenaloitusta n. 10 min… Sit koneelle ja Ullaneuleen ohje esiin. No ei mulla tietenkään mitään virkkuukoukkuja kotona ole! Sit keksin et Juju-kerhon liittymislahjana oli typerä Sukkakirja… Ja siit se sit lähti! Kolme varttia meni sukan kärjen neulomiseen mutta sitten saatoin mennä hyvällä omatunnolla nukkumaan. Ehkei se sit niin turha kirja ollutkaan!

 

Jossun kanssa on ollut joskus juttua askelmittareista ja neulepussukoista. Siis tyylin voisko lenkkeillessä neuloa… Äiskä potee huonoa omaatuntoa kun on töissä pitkät päivät ja illalla vaan neuloo ja tuijottaa tietokoneen ruutua… Joten eilen tein testin (josta ei ikävä kyllä ole kuvaa). Kissan kanssa ulkoillessa VOI neuloa! Tosin tein vain neljä kerrosta, koska piti mitata ettei sukasta tule liian pitkää mut kumminkin. Kaikkein hauskinta olisi ollut saada ikuistettua ohikulkevien koiraihmisten ilmeet… Opin myös jotain – jos Knit Pro -sukkapuikko putoaa ruohikkoon niin sitä on tosi vaikeaa löytää…

 

Töissä on pari päivää ollut hässäkkä ja sekamelska. Kesälangat on pakattu naftaliiniin (oikeasti puodissa on takavasemmalla oikea ”aurinkonurkka” ja talven lankoja ja uutuuksia on laitettu esille hyllyihin ja ikkunaan. Eilen puotiin tuli ensin uusi Moda ja pari tuntia sen jälkeen Modan tarjouslanka. Nyt sormet pyrkii unohtamaan kaikki sukka-ajatukset ja tahtoo testata tätä uutta ihanuutta… Toisaalta (oliskohan ihan Sukkasadon kunniaksi) myös kaikissa Teetee liikkeissä tarjouksena Steppi. Linkin ekassa kuvissa olevat langat ovat uusia ”Mode Coctail” –värejä – osaksi ihanan heleitä ja osaksi rauhallisen miehekkäitä. Toisessa kuvassa on pari uutta ”mies” –väriä. Itse en ole saanut puikoille vielä ainuttakaan uutukaista mutta onneksi on kavereita joiden blogista löytyy kuvaa valmiista. Ja nykyisellään myös vyötteessä on kuva valmiista sukasta. Näin laiskan ja saamattoman lankakaupan tädin mielestä mainio parannus!

 

Pitää vielä raportoida jotta olin paikallisen radion puhelinhaastattelussa (syksyn neulejutuista) maanantaina. Luulin et soittavat tiistaina aamulla uudelleen ja saan miettiä mitä sanon, mut mun höpötykset nauhoitettiin saman tien. Häpesin höpöttelyjäni jälkikäteen sen verran, että piti eilen lähteä töihin ennen kukonlaulua päästäkseni Melodian kuuluvuusalueelle oikeaan aikaan. Kyl mä sit kuitenkin kehtasin avata kaupan oven. Ei se niin pahalta kuulostanut vaikka unohdin mainita bambutiskirätit, huovuttamisen ja itsestään kuviota tai raitaa tekevät langat. Mut muistin sentään mainita Sukkasadon!