Tämä blogi on saanut ruusuja kahdeltakin suunnalta. Kättentöitä-blogin Jaanalta ja Pamin Puminoista Pamilta. Kiitämme ja kumarramme ylpeinä ja tyytyväisenä kehräten.

Tähän kuuluu viisi kysymystä ja me Tassun kanssa ajateltiin vastata näihin yhdessä, koska Tassuhan se nykyään on blogin päätähti kun Susulta ei noit silmukoit oikein synny. Ja Tassu on ihan varma, että Ansa ja Oiva ovat tämän tunnustuksen oikeat lähettäjät.

1. Lempiruoka

Tassu: Ahvenfileet, Susu: Pippuripihvi mediumina, Karvisen itämaiseen tapaan maustetut ”mättöruuat” on kans herkkuja.

2. Lempimakeinen

Tassu: Ahvenfileet ja itse pyydystetty myyrä, Susu Salmiakki

3. Lempiluettava

Tassu: Sanomalehdet klo 4.18 yöllä jos on tylsää ja ruokakuppi tyhjänä. Susu: dekkarien ahmijaksi tunnunstaudun. Yritän välillä sivistää itseäni ”oikealla” kirjallisuudella kuten nyt meneillään olevalla Sofi Oksasen kirjalla, mutta mun mielestäni lukemisen pitäisi olla mukavaa ja viihdyttävää…

4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä:

Tassu: Äiskän täysvillaisien lankojen riepottaminen pitkin kämppää kuten tänään sängylle unohtunut Fritidskerä. Ja tietenkin kehrääminen. Susu: aina ja kaikkialla.

5. Lempielokuva:

Tassu: Luonto-ohjelmat, Susu: Kaikki Meryl Streepin leffat.

Nämä ruusut pitäisi myös lähetää eteenpäin viidelle. Tällä kertaa jaan ruusuja kaikille teille, jotka jaksatte täällä käydä lukemassa ja kommentoimassa. Kommentit lämmittävät aina. Kiitos teille.

Tällä viikolla on sattunut monta muutakin hyvän mielen asiaa. Sain alkuviikolla Imatralta kortin, jossa kiitettiin hyvästä palvelusta:

Melkein itku tuli kun luin tekstin. Sitä vartenhan mä puodissani olen!

Piiku poikkesi Haminasta tullessaan hakemaan vähän lankaa ja toi tuliaisiksi korvikset jotka on niin mua:

Meinasi tästäkin tulla itku kun jo vuorokauden sisään olin toisen hävittänyt! Mä olen onneton korujen suhteen… Onneksi tänään isä löysi kadonneen puodin takapihalta!  

Sukkapäivien hittijuttu on ollut edellisen postauksen balleriinatossut. Itse kuitenkin tykkään eniten näistä kääntövarsisukista, joita on nyt kaksi:

Puikot: 3½ pitkät ja sukkapuikot. Menekki 103 g, teeteen Pallasta. !00g olisi pitänyt tähän kokoon riittää, mutta kun vauhtiin pääsin, niin vartta pistelin menemään ohjetta pidempään ja lanka loppui sit kärkikavennuksissa kesken.

Tänään äiti ja isä olivat puodissa tekemässä kaikki työt ja minä vaan huvittelin ”mukamas töissä” . Kiitos avusta ja ruusut myös teille!

Eilen illalla luulin seonneeni. Puistelin pahaa arvaamatta mattoja tuossa parvekkeen ulkopuolella kun näin KERROSTALON uivan satamassa! Piti oikein ottaa kakstehot pois, hieroa silmiä ja katsoa uudelleen. Kerrostalo oli ja pysyi siellä… Uutisista se sitten selvis etten nähnyt höpöjä vaan kyllä siellä kerrostalo oli. Tänään se on siirretty paikoilleen:

Kaikkea jännää tapahtuu ja huomenna viimeisen sukkateemapäivän jälkeen taas saareen. Mitähän siellä odottaa? Sienia? Aurinkoa? Meri? Sauna? Myrskylyhdyn valo pimenevässä syyskuun illassa? Tassu ainakin kerää punkkeja ja hiiriä, minä EN värjää. Hiukan tyhjä olo kun on vaan kaksi kässyä kesken. Nyt voisi aloittaa jotain uutta, mutta runsaudenpula vaivaa.

Hyvää viikonloppua teillekin!