Viimeiset kolme viikkoa olen tuntenut oloni varsinaiseksi asuntosäästäjäksi. Kotona on tullut pyörähdettyä silloin tällöin nukkumassa ja laskuja maksamassa. Tänään oli viimeinkin se kotisunnuntai, josta olen haaveillut! Ihan kokonainen päivä kotona ja vapaa alkaa jo lauantaina iltapäivällä. Ihanaa!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Taisin olla liiankin innoissani vapaapäivästäni. Loppuviikolla suunnitelmia oli vaikka millä mitalla. Näin jälkikäteen ajatellen taisi pikkusen mopo karata käsistä suunnitellessa…

 

Tärkein juttu oli laitella jouluvalot parvekkeelle ja ikkunoihin. Jouluvalot on ihania ja mä laitan ne mielelläni aikaisin. Nythän niitä tarvitaan kun on pimeää. Ennen valojen laittamista pitää tietenkin pestä ikkunat ja parvekelasit. Noo pakkasta on mut voihan ikkunat pestä sisältä ja väleistä ja jättää sen ulkopinnan myöhemmäksi. Nehän voi pestä avaamatta näin ekassa kerroksessa. Suunnitelmissa oli myös aloitella joulusyömisten valmistelut. Ajattelin sotkea pari laatikkoa paistovalmiiksi pakkaseen ja leipoa ensimmäiset joulutortut. Joulukorttipajakin piti pitää kerrankin ajoissa. Normaali viikkosiivous on muuttunut kuukausisiivoukseksi. Olen mä pari kertaa hätäisesti imuroinut mut… Lenkkeilyä ja ulkoilua Tassun kanssa. Tassun pitää saada kokea lumi ennen kuin se häviää! Käsitöitä. Lankaa oli mukana seitsemään eri käsityöhön! Hellitellä Tassua ja Blogikuvaajaa…

 

No mitä mä sitten olen tehnyt kun tämä kauan kaivattu vapaa alkoi?

 

Lauantai-iltana pääsin kotiin viimein viiden maissa. Tehtiin ”pikaruokaa” jonka jälkeen nukuin kolmen tunnin päikkärit. Sen jälkeen istuin zombiena sohvalla joku neule käsissä muodon vuoksi. Mulla menee tunnetusti päikkäreistä heräämiseen yhtä monta tuntia kun itse päikkäreihin…

 

Kyllä norsutkin tarvii sukkia eiks niin?

 2088274.jpg

Näiden sukkien ja tossujen kanssa koneeseen huopumaan meni iltasella tonttujoukko (3 kpl), jotka äiti oli taas ahkeroinut. Tontut onnistuivat niin kuin aina ennekin… Tossujen ja sukkien piti olla naisten kokoa, mutta taitavat olla kokoa lapsi… Norsut jäävät ilman lämmikkeitä.

 2088279.jpg

Lankana minulle uusi Julia Multi. Lanka on 100% villaa, 50g:n kerässä on <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />85 m. Puikkosuositus on 8, tiheys 12 s=10 cm. Näiden kahden värin lisäksi on hyllyssä vihreänsävyistä. Hinta on 4,80 eur/kerä. Tossut ja sukat neuloin Fritidslangan ohjeella ja kutosen puikoilla (piti tulla naisten koko). Olisikohan pitänyt käyttää niitä kaseja sittenkin…

 

Julian neulominen kävi nautinnosta! Mieleeni tuli muistoja ihanaisesta edesmenneestä Loftista. Vaikka tämä vanhapiikatäti ei vaippa-asioista mitään ymmärrä, niin voisin kuvitella, että tämä lanka olisi mainio Loftin korvike vaippapöksylangaksi!

 

Myös Tassu tykkäsi Juliasta:

 2088285.jpg

Tassun kanssa ollaan taas puhe/kehruuväleissä. Varmin tapa saada äiskän jakamaton huomio on tutkia kässäpussia. Jospa sieltä löytyisi bambupuikkoja jyrsittäväksi:

 2088286.jpg

Tänään kaivoin jouluvalot esiin. Sarjasta oli monta pätkää pimeänä, joten niitä olisi ollut turhaa viritellä parvekkeelle. Siispä sullottiin ne rikkinäiseen kynttilälyhtyyn ja kivalta näyttää:

2088282.jpg 

Elävä tulihan se on kaikkein kauneinta. Parvekkeelle viriteltiin eilen tällaiset:

 2088283.jpg

Joulukorttiprojekti meni puihin. Laatikko- ja torttuainekset on edelleen kaupassa ja kuka niitä ikkunoita näin pimeässä katselee? Kuukasisiivous jäi tekemäti, mutta kuurasin kylppärin sentään. Ja Tassu näki ja koki lumen! Paras juttu oli, kun pyysin Karvista sanomaan "sen" eli "koska me syödään" (edellisestä ateriasta oli kulunut jo yli neljä tuntia) niin hän kertoikin tykkävänsä!