Lehdissäkin kirjoitetaan, että nykyään on ihan suotavaa ja muodikasta neuloa tylsissä palavereissa. Olen tässä kevään mittaan taas pitänyt itseni kanssa jo perinteeksi tulleita jokakeväisiä yyteeneuvotteluja ja jokaisessa paltsussa on mukana ollut neule. Neuvottelut on nyt viety päätökseen hyvässä hengessä ja neule on valmis:

Lanka: Adriafil Cheope (100% riittoisa, egyptiläinen merseroitu puuvilla, 50g=135m, 4,40eur/kerä) , puikot 3½ perinteiset pitkät metalliset Pymmit, menekki 357g.

 Sain viime keväänä viimeisteltäväksi asiakkaan neuleen ja tykästyin malliin. Kopion saksalaisen lehden ohjesivun. Saksaahan en kovin hyvin osaa mut olihan mulla kuva tällä blogissa…

Silmukat tähän on luotu ja viime vuoden Juhannuksena… Eli tässä on valmiina numero 24 viime vuoden KYH-töistä! Enää yksi ja sit on kaikki valmiina. Viimeinen on Sirppi-huivi…

 Mun käsialalla ei kiiltävästä merseroidusta puuvillasta saa nättiä jälkeä millään! Heti neuleen valmistuttua lykkäsin sen pesukoneeseen ja pyöräytin läpi 40 asteen pikapesussa. Vesi vanhin voitehista ja paras neuleen viimeistelyaine. Käsialan pikku epätasaisuudet tasoittuvat kummasti!

 Tässä kohtaa takakappaleelle tuli virhe. Kuka niitä kaavioita nyt niin tarkkaan viitsii lukea kun on vauhti päällä ja ihanaa lankaa ja hyvät neuvottelut menossa. Piti vaan muistaa tehdä sama virhe etukappaleelle…

 Kerrankin onnistuin tekemään neuleesta oman kokoisen. Yleensä teen varmuuden vuoksi isoja ja sit ne roikkuu päällä ku säkki. Tosin Blogikuvaaja olis voinu kuvaa ottaessaan sanoa et ”Vatsa sisään” sen sijaan et hän sanoi ”Rintsikat näkyy vähän läpi”. Miehet… Puuvillahan joka tapauksessa pikkuisen venähtää käytössä. Tykkään.

Ai niin – Neuvottelujen lopputulos: Susu lomautetaan. Kaikki kesälauantait se joutuu olemaan poissa töistä (=mökillä) ja se tarkoittaa sitä et Anjalinin Lankakauppakin on kiinni lauantaisin kesäkuun alusta elokuun loppuun. Voipi olla että jokunen oikeakin lomapäivä liikenee, mut niiden ajankohta täsmentyy myöhemmin.

Ettei nyt kukaan luulis et mä olen alkanut tekemään vaan oikeita kunnollisia neuleita niin pitää tunnustaa et pari einestäkin on tässä sivussa valmistunut:

 Näiden myötä muistutan, että vappufrillat kannattaa hakea viimeistään lauantaina, sillä maanantaina 30.4. puoti on kii!