Tätä viikkoa voisi varmaan kutsua sukkaviikoksi vaikka valmiina on vaan yhdet perussukat kokoa 41.

 1295724038_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lanka: Gjestal Janne (85% villa, 15% polyamidi, 50g=100m)

Puikot: 3½ tavalliset sukkapuikot

Langan menekki: 127g eli 254m.

 

Ennen Joulua Angelniemen Martat kysyi, jotta josko meikäläinen tulisi heidän käsityöiltaansa kantapäätä opettamaan. Silloin nauroin ja pidin asiaa vähän vitsinäkin, mutta samalla olin salaa itsekseni vähän ylpeäkin. Siis eikös Martat oo niitä jotka opettaa sukankantapäätä kaikille muille? Ja että minä kelpaisin opeksi heille? Sovittiin, että palataan asiaan tän vuoden puolella. Ihan tosissaan olivat ja tiistaina meikäläinen pakkasi mukaan pari kassillista lankoja ja muuta tilpehööriä, perussukan ohjeita ja valmiiksi neulottuja sukanvarsia. Ja oikeasti siellä oli ainakin neljä Marttaa, jotka olivat ihan tosissaan oppimassa! Lopuille lärpättelin mukavia langoista, materiaaleista, mallitilkun tekemisen tärkeydestä, pompulakluuteista sun muusta. Mulla oli hauskaa ja toivottavasti heilläkin! Toivottavasti vierailustani jäi jotain ”reppuun” kaikille paikallaolijoille.

 

Sukkajuttu jatkuu: Ilmoittauduin tiistaiaamuna itsekin sukkaoppiin:

Sen seitsemän sortin sukkia puikoilla -kurssi
perussukat osaaville
erilaisia kantapäitä, erilaisia kärkiä, kärjestä aloitetut, sukat pyöröpuikolla

Syksyllä kurssi täyttyi pikavauhtia, mutta tällä kertaa ehdin mukaan. Osaan tuon perussukan pimeässä ja unissanikin. Kärkialoitustakin olen kokeillut ja erilaisia kantapäitä. Ihan varmasti oppisin nämä jutut jostain netistä ja juutuubista ja kirjoista, mutta tuntuu tosi mukavalta jos joku OPETTAA ne mulle! Kurssin järjestää Turun Kaupungin Nuorisotoimi. Yli-ikäisenä joudun maksamaan myös ylihintaa… Niinku Piikukin, joka on tulossa kurssille kans! Mut ilmoittautumisen jälkeen tuli heti ihan tyttömäinen oloSilmänisku ja virtaa on taas vaiks mihin! Tänään olin lenkillä sen sijaan et olisin nukkunut kolmen tunnin päikkärit kuten yleensä lauantaisin!

 

Emmää mittää uudenvuodenlupauksia tehnyt, mutta ajattelin et kaksi keskeneräistä samaan aikaan olis ihan hyvä juttu – tulis sit jotain joskus valmiiksikin. Mihin sekin päätös unohtui?

 1295724067_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hän, joka Neuloo Mopsien Kanssa väittää, ettei muka kauheesti neulo. Miks sitten nuttuja on vaikka muille jakaa? Tällä viikolla yksi ylimääräinen nuttu päätyi lankakaupiaalle, joka ei itse saa aikaiseksi itselleen uutta nuttua. Väri oli just jetsulleen sama kuin uusien keski-ikäkakkuloiden vaaleampi punainen. Nuttu on sopiva, ja mainion mallinen! Lanka on kyllä kilpailevasta liikkeestä hankittua, mutta hyvähän se on koekäyttää…jospa sitä Debbie Blissiä Lankakauppaankin? Samainen rouva on huolehtinut siitä, että kakkuloihin sopivia huulipunia on kahtakin eri sävyä. Tässä asiassa mä vaan olen ihan toivoton – emmää aamun jälkeen muista sitä punaa huuliini läästiä jossei ole ihan superhiljainen päivä puodissa. Ja jos on hiljaista niin punaaminen on ihan turhaa ku kukaan ei näe!

 

Olen kuullut, että lapsilla on yleensä karkkipäivä kerran viikossa. Tassullakin oli tänään:

 1295724015_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Katkarapu kissanmintulla! Ja kukas muu kuin Neuloo Mopsien Kanssa oli taas asialla. Tassu kiittää, kehrää, sekoaa, leikkii, lähettää kaikille mopseille kurnaut ja ottaa just ny pienet torkut.

 

Onko mulle kasvamassa vihreä peukalo vai miten on mahdollista, että viikko sitten meille tullut Tuhannen Myssyn Tainan sytoruusu on edelleen hyvässä hapessa?

 1295724090_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä ihme on pakko jakaa muidenkin kanssa samalla kun toivottelen mukavaa viikonlopun jatkoa!