Hirmuisesti kiitoksia kaikista viime postaukisen kommenteistanne! Erityisesti Blogikissa Herra Hassu Tassu Kissanen on ollut kovin otettu kaikista synttärionnitteluista ja lähettää isot kehräykset kaikille kavereilleen.

 

Rankan synttäriturneen jälkeen blogikissa piti eilen herättää suorittamaan arvontaa numero kaksi:

 1262637229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minä olin sitä ennen tehnyt pientä yhteenvetoa kaikista ”mielipidekyselyn” vastauksistanne ja tässä kevyt kooste:

 

Hauskaa oli huomata, että meillä kaikilla tuntuu olevan tärkeää luoda jonkinlainen SUHDE neulottavaan lankaan. Me jutellaan, hiplataan, halaillaan ja katsotaan… Tässä asiassa en taida olla sittenkään kovin omituinen!

 

Kaikkein tärkein asia langan valinnassa näyttä olevan TUNTU. Tuntu on useimmiten pehmeä, mutta voi olla myös rouhea. Yllättävän tärkeää on myös miltä lanka NÄYTTÄÄ. Vyötteen merkitys ei ole mitätön. Täytyy tunnustaa, että olen siellä Anttilan lankaosastolla itsekin viettänyt tovin jos toisenkin lueskelelemassa yhden nimeltämainitsemattoman kotimaisen valmistajan lankavyötteissä olevia runoja ja tarinoita… Ja olen jo jonkin aikaa pohtinut miksi moni uutuuslanka on vyyhdillä. Johtuiskohan siitä, että se NÄYTTÄÄ herkullisemmalta vaikka työtä siinä on enemmän?

 

MATERIAALEISSA kaikki luonnonkuidut ovat suosiossa. Kukaan ei tunnusta tykkäävänsä muovista (tähän perustuen mä en kyl käsitä miten tänäänkin joku kävi hakemassa pompulalankaa). Jos polya suvaitaan niin vahvikkeena sukkalangassa. Villa veti kyselyssä eniten ääniä, seuraavaksi mainittiin merino (=villaa) ja alpakka (=villaa sekin) ja villojen seurana oli silkki. Bambu, puuvilla ja pellavakin saivat mainintansa – varmasti viimemainituilla olisi ollut enemmänkin suosiota jos ajankohta olisi ollut puoli vuotta eteenpäin. Ainoastaan yhden maininnan sai ekologisuus – asia, joka puodissa livenä esiintyy aina silloin tällöin.

 

Muutama lankamerkki sai erikseen useamman kommentin: Norot tietenkin ja teeteen Primavera (merinoa 75%, silkkiä 25%).

 

Oma mieltymykseni puikkokokoon 2½-4½ on aika yleinen. Kukaan ei hehkutellut jättipuikkojen perään ja aika monessa kommentissa mainittiin suosikiksi OHUT lanka. Ohut voi tietysti olla jokaisen mielestä erilainen… Tähän väliin onkin sopivaa kertoa miten kaksi virolaista puotinaapuriani Solveig ja uusi kampaajani suhtautuivat kun kyselin käännösapua Haapsalon huiviohjeisiin. Molemmat lupasivat auttaa, mutta totesivat teeteen Elegantin (50g=500m) olevan AIVAN LIIAN PAKSUA! Järkyttyyneen ilmeeni huomatessaan molemmat kohteliaasti olivat sitä mieltä, että voihan sillä harjoitella…

 

Sitten VÄRIT! Värimaailma on varmaan asia, joka eniten jakaa mielipiteitä. Useimmat haluavat REHELLISTÄ VÄRIÄ. Elävää, vahvaa, iloista, kirkasta. Punaista, fuksiaa, vihreää, sinistä, violettia. Omat ystävänsä on myös luonnonläheisillä väreillä. Musta sen sijaan jakaa mielipiteitä. Toiset tykkää ja toisten mielestä musta ei ole väri (mun mielestä beige ei ole)! Liukuvärjätyt on suosittuja – pätkärääkätyt ei niinkään, ellei värit ole lähellä toisiaan. Pastelleista ei tykännyt ketään. Odottakaapa kun kevät koittaa – puuterivärejä ja pastelleja pukkaa varmaan kaikilta valmistajilta! Kuis sit suu pannaan?

 

LAATU mainittiin myös muutamassa kommentissa joko suoraan tai epäsuorasti (=niin et mä tulkitsin asian laatuasiaksi). Itselleni langan laatu on tosi tärkeä juttu. Jos tekee ison työn ja sitten pettyy joko langan neulottavuuteen tai työn jälkeen tai käyttöominaisuuksiin niin se on kyllä hirveä juttu. Mulla sellaiset langat usein päätyy ”ongelmajäteastioihin” eli alelaareihin. Ja siks mä olen varmaan hirmukauppias kun aina tenttaan asiakkailta että mihin ne sitä lankaa haluavat. Ei siks etten tahtoisi lankaa myydä mutta haluan langan olevan sopivaa käyttötarkoitukseen. Jos mulla itselläni on jo kokemusta tai tietoa niin haluan sen muillekin jakaa… Ja toisaalta saada aikaan hyviä fiiliksiä jos vain mahdollista. Nytkin on hyllyssä muutama sukkalankana markkinoitu, jotka sopii hienosti huiveihin mut omasta mielestäni ne on surkeita sukkalankoja (kunnes toisin todistetaan).

 

TÖTTÖRÖÖ TÖTTÖRÖÖ TÖTTÖRÖÖ!!!

 

Sit viimein ne arvontojen voittajat:

Synttäriarvonnan voittajaksi blogikissa Tassu valitsi RIITAN (kommentti nro 11:” onnea kaksivuotiaalle. ehkä pääsen taas ensi vuonna kaupoille saloon.”) Nyt on jo tää vuos, mut laitan viestin voitosta sähköpostilla… jos ei kummiskaan pääse Saloon niin sit posti kulkee...

1262637270_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuplamahispalkinnon saa kakkosarvonnan voittaja Sude: ”Meillä on jokseenkin samanlainen maku noissa lanka-asioissa, lisäksi sen pitää tuntua ihanalta ihoa vasten, kokeilen aina kaulan iholle. Arpajaisia voit järjestää vaikka kuinka monta, minä kyllä jaksan osallistua joka ikiseen voiton toivossa :-)”.  Ikävä kyllä lähetän hänellekin vaan lankaa, vaikka hän varmasti haluis enemmän porakonetta… Mut ku mul on vaan kaks ja niitä molempia tarvitaan! Kuulemma…

Onnitelut voittajille ja kiitokset kaikista kommenteista kaikille mukana olleille!

Ylläriksi jääköön palkinnot vielä…