Vaikka vuotta on vielä jäljellä yli 50 tuntia, niin luulenpa oman Hullun Huivivuoteni olevan tässä. Ylitin omat tavoitteeni eli huivin kuukaudessa, mutta jäin viikko/huivi tvoitteesta. Ilman röyhelöitä ei oltais edes tässä. Tai sit oltais. Kuka tietää ja kuka siitä piittaa? Hauskaa on ollut!

Eli päivän teemaan:

 

Ennen Joulua päätin mennä yli siitä, missä aita on matalin eli tikutella pyhien aikana valmiiksi kaikki puodissa tekeillä olleet röyhelöt. Olihan niitä…kolmin kappalein:

 

Yläpuolella Cascade-huivi. Lanka on nauhamaista ja siinä on selkeät lenkit, joista silmukka neuloutuu. Tässä huivissa on 7 silmukkaa ja neuloin sen joka toisesta lenkistä (reunoissa jokaisesta).Lankaa kului 1 vyyhti eli 150g. Tämä on vähän talvisemman oloinen laatu. Ohjeen mukaan olisi pitänyt tehdä 12 silmukkaa ja neuloa jokaisesta lenkistä, mutta siitä olisi tullut tönkkömatto.

Allaoleva sininen on Gitaa. Menekki jälleen 1 kerä ja 8:lla silmukalla neuloin. Tän huivin kohdalla tuli jo melkein sellainen olo et onkohan maailmanlajuinen frillitys iskenyt minuunkin kun ei tuntunut ollenkaan pahalta ja lopputuloskin oli ihan nätti.

Pisimpään keskeneräisenä lojui Campanello-huivi. Lanka on hassua kolmi”siipistä” ja lopputuloksen väriin voi vaikuttaa valitsemalla sen siiven, josta neuloo. Monimutkainen selostus tiedän. Auttaiskohan kuva langasta yhtään?

 

Hassu efekti, jota en ollut ollenkaan ajatellut (ennen kuin joku asiakas siita mainitsi) että kun huivin ripustaa kaulaan, niin toinen reuna on tietenkin erivärinen kuin toinen! Tässäkin toinen on punainen (kuten olin ajatellut) ja toinen oranssi ja silmukat neuloin pinkistä. Ihmeellinen on tämä puolivalmiiden eli ”eineslankojen” (kiitti Pia uudesta nimestä) maailma

No onhan mulla puodissa ihan oikeaakin lankaa. jotkut langat suorastaan huutavat puikoille kuten Katian ihanan väriset Darlingit:

 

Mammutti on hehkutellut pitkin vuotta Dominohuivellaan ja pitihän minunkin. Ja Darling tuntui juuri oikealta langalta. Siinä on 50g ja 190m, 60% merinoa ja 40% polyamidia ja noi värit! En muista mistä otin ohjeen ja sitäkin taisin vähän soveltaa.

 

Lankaa tähän pikkuhuiviin meni 146g ja puikoilla 4 tikuttelin. Oli käytössä Knit Pro pyörö – toinen pää oli Symphonie Wood ja toinen puikko neliskanttinen ruusupuinen. Olisin varmaan tehnyt koko huivin sillä nelskanttisella mut joku onneton (=katsoo peiliin) astui lattialla lojuneen puikon päälle ja parin kerroksen jälkeen se oli kaputt… Langasta tykkäsin mut Dominoruudut ei oo mun juttu ollenkaan! Hermostuttaa se silmukoiden poimiminen ja eestaas vemputtaminen. Purin erinäisiä kerroksia vaan siks kun teki mieli neuloa ja kavennukset unohtui. Lopputulos on kuitenkin mielestäni ihan kiva.

Täsä se ny oli. Susun Hullu Huivivuosi. Eli numerot 35-38.

Päätin etten enää yhtään röyhelöä tee, mut kun asiakas tänään kysyi kuin sitä tehdään niin arvatkaas mitä on puikoilla puodin tiskillä… Ja yks KYH-aloitushuivi on edelleen kesken… Joten eiköhan samoissa merkeissä mennä ensi vuonnakin!

Kiitokset Mammutille PÄHKÄHULLUSTA ideasta ja kivasta hullutteluvuodesta!

KYHäilyn jälkeen tein päätöksen olla osallistumatta yhteenkään nettitempaukseen vuodessa. Sukkasadon aikaan harmitti kun en ollut mukana ja tänään kuulin taas uudesta Uudenvuoden ja Juhannuksen välisestä nettineulejutusta. Onneks en muista mikä se tarkalleen oli…

Huomenna The Lankakauppa on avoinna yhdeksästä yhteen ja seuraavan kerran vasta ensi vuonna. Blogikissa Tassun 5-veesynttärit vaativat ankaraa juhlintaa ja mehän ollaan valmiita vaikka mihin extremejuttuihin.

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille täällä blogissa ja puodissa poikenneille. Toivotan teille kaikille

LANKAISAA JA NEULEIKASTA VUOTTA 2012!

 

Kissaystäville tietenkin paljon HIIRIÄ; AHVENIA JA KATKARAPUJA ja koiraystäville...herkkuja ja rapsutuksia!