Eipä ole tarjolla vappuröyhelöä eikä edes serpentiiniä tai kuohuvaa... Vappu oli meille varsinaista ”työn juhlaa”, mutta ehdittiin sentään ihailla maisemiakin. Vappuaurinkoa:

 

Tassun Vapunvietto alkoi mitä parhaissa merkeissä:

 

Kummit toivat pojalle vappuahvenen. Kyllä kelpasi!

Iltaruskon aikaan käytiin saunassa ja uimassa:

 

Meillä päivät venyivät niin, että illalla tuli uni silmään eikä jaksettu edes viritellä grilliä. Onneksi yhtenä iltana päästiin paistamaan makkarat naapurin ulkotulilla:

 

Aamut on kaikkein parhaita. Tassu herättää ajoissa ja jos nukkuisi pidempään niin tämäkin aamumaisema olisi jäänyt näkemättä:

 

Sorsaherra on ottanut tavakseen käydä aamutorkuilla laiturilla:

 

Iltapäivän sielunmaisemassa näkyi myös päivän teema eli kaislojen polttoa:

 

Etualalla oma rakas viikonlopputyökaluni eli harava. Sekin ankarassa käytössä hajosi, mutta onneksi Blogikuvaaja Karvisen ehtymättömästä ruuvivarastosta löytyi korjaussarjaa…

 Tassukin sai sen taannoisen palkkavaatimuksensa ihan omasta verkosta! Saaliilla (=9 kuhaa ja 10 ahventa) kelpasi kyllä elvistellä muillekin Perkaaminen ei tosin ole mitään suosokkihommaa. Näillä työkaluilla siitä selvittiin:

 

Kirkkaan sinistä taivasta vasten nostettiin viiri salkoon:

 

Tosin vapunpäivänä otettiin pois. Vanha partiolainen kyllä tietää, ettei liputuspäivänä viiri ole salossa…

Lämmintäkin oli ja neitoperhosetkin (Eiku suruvaipat! Kiitos oikaisusta!) lentelivät vilkkaasti:

 

Ihmetteleekö joku vielä miks mökillä ei telkkaria kaivata. Joka ilta taivas on erilainen:

 

Alkoi Tassullakin muutaman päivän ”juhlimisen” jälkeen olla vähän turkki tyhjänä. Olisi mielellään lukenut ystävien blogeja, mutta väsähti kesken kaiken:

 

Vapunpäivän aamuna herättiin 15 asteisessa mökissä. Kylmä luoteistuuli viilensi tönön ja oli pakko nousta sytyttämään hellaan tulta ja lämpimikseen haravoimaan. Eipä jääty ilman vappupalloakaan – samainen tuuli toi meren yli meille vappupallon:

 

Vaikka olisi palloja ollut ihan omastakin takaa. Saippuakuplat auringossa on niin kauniita:

 

Toukokuu on alkanut ja mantereella näytti jo ihan vihreältä. Ja vuorokausi mökiltä paluun jälkeen tuntuu siltä, et minäkin olen jo sulannut umpijäästä… Kesä tulee ja grillauskausikin alkaa pikkuhiljaa!