Miten sitä voikin aina viikonlopun jälkeen olla ihan ryytynyt? Äsken saunassa totesin et "ihanaa kun on edessä kuusi työpäivää, että saa levätä"! Kaikki paikat on taas kipeinä. Tai ei kaikki – käsivarret ja selkä vaan! Myös Tassu on täysin uupunut ja makoilee lattialla pitkin pituuttaan. Jos se liikkuu, niin korkeintaan puoli metriä ja sitten se nukkuu taas.

 

Lauantaina Fifin valmistujaiskaffien jälkeen säntäsimme saareen. Keli oli varsin syksyinen – vettä vihmoi ja tuuli idän suunnalta. Yhtään ei haitannut ikävä keli kun oli kunnolliset sadevaatteet! Lämmitettiin mökkiä ja saunaa. Tällä kertaa jätettiin uimiset väliin. Sen verran inhoilma oli, ettei pahemmin tehnyt mieli kirmailla pitkin rantakallioita naapurin laituria lainaamaan. Eikä enää tarvitsekaan sillä tänään ähelsimme, kampesimme, vedimme ja raahasimme oman ponttoonilaiturimme paikoilleen! Ensi viikonloppuna päästään matkaan uudella veneellä (joka on nyt sit Susanna) ja uimaan ihan omalta laiturilta! Pelkkä ensi viikonlopun odotus saa kipeät jäsenet vetristymään!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tai noo… laituriurakan jälkeen haukkasimme vähän ja jatkoimme seuraavaan projektiin eli katon purkamiseen. On isä tehnyt tosi hyvää työtä aikoinaan! Kattopaneeli on niin hyvin naulattu, ettei lautoja saa parhaalla tahdollakaan ehjänä pois. Projekti jatkuu ensi viikonloppuna uusin työkaluin ja suojuksin. Tämänpäiväinen löytö oli kosteata villaa, pehmeää lastulevyä ja muurahaispesä… Jospa samalla pääsisi eroon noista muurahaisista. Niistä voisi melkeinpä tarkistaa almanakkansa, sillä jo vuosikausia lentomuurahaiset ovat vallanneet talon yhdeksi päiväksi ja se päivä on 16.heinäkuuta.

 

Kesäbiisini alkaa muotoutua… olen viikonlopun ajan lauleskellut Frööbelin Palikoiden Pumppulaulua. Tänään se sai uudet sanat (alkuperäisetkin on ihan ajankohtaiset):

 

”Meidän mökissä, meidän mökissä,

siinä on iso vuoto katossa!

Ja se lahoaa, ja se lahoaa

ellet ryhdy korjaamaan!”

 

Muurahaisten lisäksi meillä on toisetkin vuokralaiset: Kirjosieppopariskunta asustaa naapurissa!