Ystävänpäivän TYKS sytomyssykeräyksen viimeinen viikko on meneillään. Maanantaina 13.2. viemme Piikun kanssa myssyt perille.

Turkulaiset HUOM:

Tämän viikon ajan myssyjä otetaan vastaan Turussa Käsityö-Elisassa. Osoite: Brahenkatu 5. Piiku hakee ne sieltä lauantaina aamupäivällä.

Ahkerat kädet ovat neuloneet ja virkanneet jo yli kaksisataa myssyä ja tiedän lisää olevan tulossa. Lähes kaikki myssyt olen kuvannut ja niitä kuvia voi käydä kurkkimassa Facebookissa.

Itse en voi myssysaldollani ylpeillä – eilinenkin ilta meni typerän Facebookin kanssa kiukutellessa. Onneksi sentään TYKS Sytomyssyryhmän sivulle onnistuin laittamaan kuvia ja tekstiä. Oman puodin sivuillekin onnistuin laittamaan jotain, mutta itse en näe mitä. Kiukuttaa ja turhauttaa. Melkein mukavampaa olisi vaikka virkkaaminen kun tappelu naamakirjan kanssa!

On ne omatkin puikot vähän liikkuneet. Nyt on vaan niin monta keskeneräistä, ettei mistään tule valmista vähään aikaan. Sunnuntaina asetuin soffalle varustautuneena valvomaan vaaleja kunnon kässylatauksella:

 

Ensin tein muutaman raidan vauvan villatakkiin.

 

Kahdeksan maissa siirryin aivottomaan ryppykauluriin.

 

Kun huomasin, ettei mitään jännitettävää ollutkaan tein sammakolle selän. Vatsa on tehty jo aikaisemmin.

 

Kaikkea sitä tuleekin tehtyä kun välttelee niitä lankoja joihin pitäisi tarttua.  Pallas jäi väliin kun sopivaa virkkuukoukkua ei ollut ja röyhelö…ei houkutellut.

Yhden hauskasen jutun sentään olen saanut valmiiksikin - röyhelökauluri Katian Rondasta:

 

Puikoilla 4½, 14 silmukkaa langan joka toisesta lenkistä (reunassa jokaisesta) ja ku lanka loppui niin päät yhteen. 1 vyyhti lankaa eli 40m. Ronda on tosi liukasta ja tämä puodin tiskillä lojunut tekele tuli purettua alkutekijöihinsä monta kertaa yhden pudonneen silmukan takia.

Herra Totuuden Torvi eli Blogikuvaaja Karvinen taas ilmoitti rohkaisevana kommenttinaan et olen tehnyt hautajaisseppeleen… Oli viittä vaille, etten masentuneena heittänyt kauluria roskiin. Onneks äiti oli sitä mieltä et kauluri on hieno! Ja parin päivän aikana puodissa muutama muukin on tykännyt. Niin et se mielipiteistä...